A murit Mașa, ursoaica refugiată din Ucraina la Zărneşti: "Ești liberă Masha! Pentru totdeauna"

A murit Mașa, ursoaica refugiată din Ucraina la Zărneşti: "Ești liberă Masha! Pentru totdeauna"

Reprezentanții Asociației AMP Libearty Mașa au anunţat că ursoaica din Ucraina adusă recent la Sanctuarul de la Zărnești pentru a fi salvată din calea războiului, a murit luni dimineață după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Mașa a ajuns în România la data de 21 martie. Ursoaica a trăit 22 de ani într-un circ, însă a primit a doua șansă la viață, în sanctuarul din Zărnești, după ce o asociație pentru protecția animalelor a adus-o la noi în țară pentru a o salva din calea războiului.

Din păcate, acum, după doar trei săptămâni de libertate, Mașa s-a stins din viaţă din cauza unui accident vascular cerebral.

Potrivit Asociaţiei AMP Libearty - Bear Sanctuary, ursoaica Mașa ar fi suferit accidentul vascular cerebral în noaptea de duminică spre luni și nu a răspuns tratamentului.

"Aleargă liniștită în pădurea veșnică, frumoasă #Masha. Acolo sunt urșii noștri dragi care îți vor fi prieteni și nimeni, niciodată, nu o să te mai închidă, nu o să mai fi legată cu lanțul și nu va trebui să faci pe clovnul. Sperăm doar că, în puținul timp petrecut în sanctuarul AMP Libearty, ai simțit iubirea noastră.

Îi mulțumim noi, în locul tău, și lui Lionel De Lange , cel care te-a luat de la circ, care a făcut aproape imposibilul să te scoată dintr-o țară bombardată și te-a adus în sanctuar. Ești liberă #Masha! Pentru totdeauna", au scris cei de la AMP Libearty - Bear Sanctuary pe Facebook. 

Comenteaza