A MURIT CARBONIZAT, în urma unui incendiu de vegetaţie. Soţia e la spital cu arsuri, după ce a încercat să îl salveze

A MURIT CARBONIZAT, în urma unui incendiu de vegetaţie. Soţia e la spital cu arsuri, după ce a încercat să îl salveze

Un bărbat a fost găsit carbonizat miercuri, după ce a făcut un foc în grădină ca să ardă vegetaţia. Soţia sa a a încercat să îl salveze şi ajuns la spital cu arsuri la mâini.

Potrivit ISU Suceava, un bătrân în vârstă de 88 de ani din Frătăuţii Vechi a făcut un foc în grădină, care s-a extins, iar flăcările l-au cuprins şi a fost găsit carbonizat. Soţia sa, în vârstă de 82 de ani, a încercat să-l salveze până la sosirea pompierilor militari şi a suferit arsuri la mâini. Femeia a fost dusă cu o ambulanţă la spital pentru a fi evaluată şi a primi tratament, transmite Agerpres. 

Miercuri, pe parcursul a doar zece ore, pompierii militari suceveni, împreună cu lucrători ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea de incendii de vegetaţie extinse în judeţul Suceava pe o suprafaţa totală afectată de flăcări de aproximativ 160 de hectare.

ISU Suceava a precizat că tot persoane vârstnice au provocat în această săptămână incendii care au generat pagube, flăcările distrugând un adăpost de animale şi o plantaţie de salcâmi.

La nivel național, IGSU desfășoară o campanie de prevenirea a incendiilor de vegetație. Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat că vor fi majorate amenzile pentru arderea vegetației uscate prun OUG.

Şi pompierii clujeni se luptă de săptămâni bune să stingă incendiile de vegetaţie provocate de localnici. Aceştia, în ciuda avertismentelor constante asupra pericolelor care vin odată cu această metodă de curăţare a terenurilor agricole, nu se potolesc. 

Comenteaza