A apărut ţeapa "cabana”! Un bărbat a angajat niște ”meșteri” ca să îi ridice o cabană. Cu ce s-a ales

A apărut ţeapa "cabana”! Un bărbat a angajat niște ”meșteri” ca să îi ridice o cabană. Cu ce s-a ales
| Foto: ytimg.com

Escrocii au născocit o nouă metodă de înșelătorie care îi vizează pe cei care îşi doresc o casă de vacanţă din lemn construită într-un timp record. 

Siteurile de mica publicitate sunt pline de ”constructori” care sunt gata să realizeze case de vacanță, cabane sau alte construcții din lemn sau din containere, la prețuri mici. În general, ”clienții” sunt ademeniți cu fotografii luate de pe pinterest, ale unor construcții ingenioase, exact ca cele la care visează aceștia. Doar că visul se poate transforma în coșmar.

Un bărbat din Alba Iulia s-a procopsit cu o echipă de "meşteri" escroci din Galați, care acționează nestingherită în toată țara. Omul dorea să își construiască o cabană într-un sat din apropierea municipiului și a căutat o firmă care să i-o construiască în bugetul pe care îl are, a transmis alba24.ro.

La locul viitoarei construcții ”muncitorii” nu aveau nici scule și nici materiale, așa cum se aștepta, în condițiile în care s-au înțeles că va plăti la final. Au promis că după ce proprietarul pleacă de acolo, va veni o dubă cu toate materialele necesare. Au spus că se apucă de lucru, apoi, după masă, când vine duba, se va semna și contractul.

Între timp, au comandat câteva lemne de la un furnizor din oraș, pe care le-au unit într-un fel de dreptunghi, care ar fi trebuit să fie baza construcției. A fost momentul în care s-au gândit că e momentul să acționeze.

Deşi s-au înţeles să lucreze fără avans, "meşterii" i-au cerut bărbatului 4.000 de euro, pentru a cumpăra materiale. Acesta a refuzat și s-a oferit să meargă împreună pentru a cumpăra materialele, însă escrocii nu au fost de acord. Acesta a fost momentul în care au şi început să facă scandal.

”Le-am cerut să plece de pe proprietate însă atunci au cerut 2.000 de euro pentru ceea ce spuneau că au lucrat” a spus omul. Pentru că lucrurile tindeau să degenereze, acesta i-a amenințat că sună la Poliție. Disputa s-a încheiat după multe alte discuții, când au înțeles că omul chiar nu poate fi înșelat.

Aceştia sunt încă activi pe un site de anunțuri și sunt dispuși să realizeze pe loc o cabană sau o casă de vacanță. Șarlatanii dispar însă, după ce avansul este plătit, potrivit unor mărturii din aproape toată țara.

Foto: rol ilustrativ

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza