Tuburile de tobogane, casa oamenilor străzii GALERIE FOTO

Tuburile de tobogane, casa oamenilor străzii GALERIE FOTO
Toboganele din ansamblurile de joacă plasate în parcurile din oraş sunt, în mod normal, destinate copiilor care vin să se recreeze. În mod anormal, aceştia nu se pot bucura de ele din cauza oamenilor străzii. Nedoborâţi de lipsa unei locuinţe permanente, aceştia au găsit soluţia: au acaparat tuburile de la tobogane, pe care le-au transformat în dormitoare.

În urma unei acţiuni desfăşurate în acest sfârşit de săptămână de aşa-numiţii "turnători" ai Primăriei, mai exact de grupul de bicicliști și membrii pedeștri ai Organizatiei Generale Voluntare pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (OGVPPFA), au fost găsite mai multe persoane care au ocupat forţat tuburile toboganelor din cartierele clujene. 

"Înarmaţi" cu plapume şi pături, aceştia dormeau nestingheriţi la ora controalelor. În momentul în care au fost îndemnaţi de către voluntari să elibereze spaţiile destinate exclusiv copiilor, adulţii au început să se ia la ceartă.

"Aspectul imund și degenerat al persoanelor surprinse ne-a consternat; iar, informându-i despre prevenirea faptelor antisociale, aceștia s-au așezat pe o bancă și au început să se certe între ei", a afirmat Svajczer Csaba, preşedintele organizaţiei.

Voluntarii au solicitat Primăriei să înceapă o acţiune de igienizare şi de curăţare a tuturor parcurilor pentru copii din municipiu. Totodată, au apelat şi la sprijinul Poliției Locale pentru soluționarea problemei surprinse prin activitatea întreprinsă.

"Interesul prioritar al copilului trebuie să primeze în societatea noastră civilizată, iar invederați de spiritul civic, noi, toți, trebuie să-l prioritizăm efectiv, zilnic, cu atitudine activă. Munca noastră de informare asupra prevenirii faptelor antisociale se desfăşoară în continuare, chiar dacă uneori pentru aceleaşi persoane, care o perioadă ne dau convingerea că au înţeles mesajul nostru, dar iată că deşi la vederea noastră se arată zâmbitori şi dornici de a mai afla ceva de la noi, continuă. Vom insista mai asiduu asupra acestora", a mai precizat liderul acestora.

OGVPPFA este o asociaţie fondată din poliţişti pensionari, iar membrii sunt toţi voluntari. Rolul lor este de a patrula cartierele clujene şi de a depista faptele antisociale ce se produc la nivelul municipiului şi, în cazurile în care acest lucru este posibil, de a le preveni. 

Comenteaza