Prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară

Prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară
| Foto: catine.ro

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât să îți inunde bucătăria aroma dovleacului copt cu scorțișoară?

Prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară – Ingrediente

300 gr piure de dovleac copt
2 lingurițe cu pudră de scorțișoară
300 gr făină de grâu
100 gr făină de migdale
125 g zahăr
200 ml lapte de migdale
100 ml ulei
1 plic praf de copt
1 vârf de cuțit cu sare
zahăr cu aromă de vanilie, pentru decor.

Mod de preparare

Șterge bine dovleacul pe coajă, taie-l în felii grosiere și așază feliile în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Pune tava la cuptor, la 200 de grade Celsius și coace dovleacul până când este bine pătruns și ușor rumenit la suprafață. Apoi, cântărește 300 de grame din miezul dovleacului și transformă-l într-un piure omogen. Amestecă piureul de dovleac cu zahărul, scorțișoara și uleiul până când zahărul este topit, iar compoziția omogenizată.

Dacă dorești să prepari prăjitura într-un mod mai rapid, poți sări peste etapa de coacere a dovleacului. Cureți o felie mare de dovleac, o răzuiești și o caramelizezi într-un vas, la foc mediu, împreună cu zahărul și uleiul. După caramelizare, lasă compoziția la răcit.

Într-un bol, amestecă făina de grâu cu făina de migdale, praful de copt și sarea. Adaugă acest amestec peste compoziția de dovleac și ulei. Omogenizează bine compoziția, apoi toarnă laptele de migdale în fir subțire, în timp ce amesteci intens. Vei obține un aluat consistent, de textura unei smântâni. Lasă aluatul la odihnit și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Îmbracă cu hârtie de copt interiorul unei tăvi de cuptor cu dimensiunile de 23/36 cm. Întinde uniform în tavă aluatul pentru prăjitură de post cu dovleac și scorțișoară. Pune tava la cuptor și coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi o poți decora cu zahăr și porționa.

Sursa: catine.ro

Comenteaza