Noutățile verii la restaurant Da Pino Cluj

Noutățile verii la restaurant Da Pino Cluj

Noutățile verii la restaurantul Da Pino din centrului Clujului – un masterclass de brutărie și patiserie italiană susținut de maestrul Francesco Favorito și noua Pinsa Romana, un produs tradițional din zona Romei, a cărei origine trebuie căutată tocmai în bucătăria romană antică, adusă în exclusivitate în Transilvania de Filomena Rizzi, noua pizzaiola a restaurantului.

Bucătăria italiană se remarcă prin simplitatea rețetelor, multe feluri de mâncare având doar câteva ingrediente, uneori chiar numai două. Maeștrii bucătari știu că dificultatea de a găti mâncarea originală ține de calitatea și proveniența controlată a ingredientelor, dar și de specificul anumitor tehnici de preparare a produselor, mici ”secrete” profesionale pe care maeștrii bucătari italieni cu greu se încumetă să le dezvăluie.

Com'è fatto

Tocmai de aceea, prezența la Cluj a maestrului brutar-patiser Francesco Favorito este o ocazie perfectă de a afla cum se prepară corect și italienește pâinea cu maia, pizza tradițională sau cornurile italiene – i cornetti – varianta locală a croissant-elor franțuzești, într-un masterclass eveniment sub genericul ” Com'è fatto”.

Vocea bucătăriei Da Pino, Francesco Favorito este cel mai cunoscut patiser și brutar din lume specializat în produse fără gluten. Un showman desăvârșit, acesta a avut sute de apariții la posturi de televiziune și a fondat în 2014 World Gluten Free Chef Academy.

Joi și vineri (19-20 iulie), de la ora 17:30, în laboratorul Da Pino de pe Universității 8, maestrul Favorito va fi prezent pentru a împărtăși cu cei interesați tainele delicioaselor aluaturi italienești, câteva rețete unice și savuroase, precum și secretele unei înghețate tradiționale de casă. Numărul de locuri este limitat, iar înscrierile se fac la telefon 0734881006.

Pinsa Romana – noutate absolută în Transilvania

Începând din această vară, restaurantul Da Pino a făcut o achiziție de renume, pizzaiola romană Filomena Rizzi, care vine la Cluj cu o specialitate antică din zona vechii capitale imperiale, Pinsa Romana. Primele mențiuni istorice despre aceasta apar încă din secolul 1 î.Hr., în Eneida lui Vergiliu. Varianta vechii pinsa romana, revizuită de Filomena ține cont de ingredientele și tehnicile moderne de lucru, fiind o alternativă sănătoasă, hipocalorică, hipoglucidică și hipolipidică a clasicei pizza.

Aluatul, lăsat la dospit între 48 și 72 de ore, este preparat după o tehnică tradițională dintr-un amestec de făinuri de soia, mei și orz și se remarcă printr-o cantitate sporită de apă față de aluaturile clasice. Aceste caracteristici fac din pinsa romana un preparat ușor de digerat și cu calități nutriționale remarcabile.

Împreună cu Filomena Rizzi și Chef Favorito, Da Pino va înființa în lunile următoare o școală de alimentație publică, nevoia de specialiști bucătari, patiseri, cofetari etc. fiind recunoscută în piață. Cursurile vor începe anul viitor și se vor desfășura pe mai multe module, în funcție de meserie și criterii geografice și culturale (bucătărie italiană, franțuzească, românească, mediteraneeană etc.).

Comenteaza