Mihai Hurezeanu, de la Realitatea TV Cluj: Showbiz la New York, ergoterapie la Hollywood, yoga în India

Mihai Hurezeanu, de la Realitatea TV Cluj: Showbiz la New York, ergoterapie la Hollywood, yoga în India
ziuadecj.ro vă prezintă vedetele Realitatea TV Cluj, altfel decât le știți de la televizor.

Pentru Mihai Hurezeanu „viaţa începe în fiecare zi, iar căutarea trebuie să fie continuă". Primele sale încercări jurnalistice s-au bazat pe literatura politică din perioada dictaturii. Atunci a scris mai multe articole, care însă au devenit lucrări de sertar, pentru că regimul nu permitea publicarea lor. „Cu toate că am scris şi înainte de Revoluţie, activitatea mea jurnalistică a început după 1990", ne-a relatat Mihai. A fost unul dintre redactorii fondatori ai săptămânalului Agora, prima publicaţie românească pe hârtie lucioasă, unde a publicat şi materialul care i-a marcat în mod deosebit cariera jurnalistică. „Era un material interesant din motivul că ultimul bastion stalinist se spulberase şi oamenii se ciocneau pentru prima dată, în mod direct, după Revoluţie cu clanurile mafiote. L-am realizat la Săpânţa şi a avut un succes deosebit".

Mihai Hurezeanu avea să părăsească România în 1991. „Am plecat din impulsul de a cunoaşte lumea", ne împărtăşeşte el. Refugiat politic în Florida, a urmat aici colegiul și studiile universitare, specializarea antropologie. "După Florida a urmat Los Angeles, unde am petrecut trei ani. Aici am cochetat, oarecum, cu meseria de jurnalist din nou, pentru că am fost editorul celei mai mari publicații din diaspora, mă refer la săptămânalul Micromagazin, unde traduceam textele din engleză în română, apoi am fondat Meridianul Românesc, o publicație care există și în prezent și care este mai neutră din punct de vedere politic decât prima", spune Mihai Hurezeanu. Totuși, pe lângă job-ul de presă, cât timp a stat la Los Angeles a mai lucrat în studiourile de producție de la Hollywood. A continuat ceea ce începuse în Florida și anume să consilieze, în cadrul unui centru de ergoterapie, pacienții de la o clinică de psihiatrie.

Cei mai frumoși șapte ani, însă, i-a trăit la New York, care l-a impresionat plăcut prin faptul că "era un oraș foarte european, unde m-am axat pe showbiz și comerțul cu antichități". Curios este faptul că a lucrat până și manager de scenă la un cabaret sau chiar impresar la un club de noapte. "Organizam evenimente diverse, de la festivaluri de rock, până la recitaluri de poezie", mărturisește fratele mai cunoscutului jurnalist Emil Hurezeanu.

Mihai a avut mereu un interes deosebit față de Orient, astfel încât, atunci când s-a ivit ocazia, a plecat în India. "Este o țară cu o cultură total diferită, pot spune chiar că este o altă lume. Primul lucru care m-a marcat când am ieșit de aeroportul din New Delphi a fost tumultul de oameni care doar pentru o monedă se ofereau să te ducă cu o motobicicletă până unde ai nevoie. Trăgeau toți de mine și de bagaje". India i-a oferit prilejul să aprofundeze studiul despre spiritualitatea indusă și cea budistă chiar în Bag Daya, cel mai important centru al budismului. Aici a obținut și certificatul de specialist în terapia yoga, care i-a permis să ajungă manager la un un centru spa de pe malul Mării Arabiei.

În 2008, Hurezeanu a părăsit India și s-a întors în România. "Eu am avut un șoc cultural nu atunci când am plecat de aici, ci atunci când am revenit acasă și cred că, pentru a ajunge la nivelul SUA, trebuie să ne regândim valorile și posibilitățile. Oscilarea între aceste lumi diferite social, dar mai ales mental, m-a determinat să rămân în România, pentru că este, oarecum, linia de centru între SUA și India. Cu toate acestea, nu regret absolut nimic, pentru mine viața începe în fiecare zi, iar căutarea trebuie să fie continuă și, deși, nu pot bifa un confort casnic în viața mea, totuși, mi-am trăit viața intens, iar acest lucru este cel mai important ", ne-a împărtășit Mihai Hurezeanu.

 

 

Comenteaza