Mai multe pârtii de schi din Cluj au intrat într-un proiect turistic naţional

Mai multe pârtii de schi din Cluj au intrat într-un proiect turistic naţional
Pârtiile de schi din localităţile clujene Feleacu şi Băişoara sunt promovate în cadrul i-Tour, un proiect naţional de informare şi promovare turistică, iniţiat de Groove Hour. Staţiunile beneficiază de promovare atât pe internet, cât şi prin pliante şi hărţi oferite gratuit turiştilor din 15 judeţe din ţară.

Pârtia de la Feleacu este considerată ca una cu dificultate uşoară. Ea beneficiază de teleschi, cabană-restaurant, parcare, nocturnă, zăpadă artificială, informaţii turistice, drum de acces, serviciu salvamont, staţie de plecare/sosire şi instalaţie de transport pe cablu. Băişoara-Buscat dispune de trei pârtii: uşoară, medie şi dificilă, drum de acces, cabană-restaurant, parcare, staţie de plecare/sosire şi instalaţie de transport pe cablu. Vârful Buscat se găseşte la o altitudine de 1.676 m.

Proiectul naţional de informare turistică i-Tour Schi 2013 va fi lansat oficial în 21 ianuarie la Bra?ov şi promovează domeniile de schi din România. În acest sezon, portofoliul proiectului cuprinde 39 de domenii schiabile cu pârtii omologate din România, între care Feleacu şi Băişoara din judeţul Cluj. Pârtiile sunt grupate pe şase zone geografice: Ardeal, Banat şi Valea Jiului, Harghita şi Covasna, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, Moldova şi Valea Prahovei. Pliantele au ajuns încă din luna decembrie a anului trecut în cele 300 de locaţii selectate.

i-Tour atinge anul acesta 48 de localităţi, din 15 judeţe, materialele de promovare însumând 220.000 de exemplare şi fiind distribuite în judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu şi Suceava. Materialele conţin hărţile pârtiilor omologate din fiecare staţiune vizată. Din 2005, proiectul naţional de informare şi promovare turistică a generat 2 milioane de pliante de informare turistică gratuite care au fost distribuite în 500 de locaţii din zonele de trafic maxim din ţară: Litoral, Delta Dunării, Valea Prahovei şi din alte judeţe ale ţării.

Etichete
Comenteaza