Foto "Lumeee, lume, cine-i om şi cine-i câine?": Urs lovit cu sticla în cap / Urs pulverizat cu spray / Ursoaică cu pui, vânată cu maşina

Românii au probleme serioase. Se observă tot mai des din comportamentul abuziv pe care îl au faţă de urşii care cerşesc atenţie şi mâncare pe Transfăgărăşan. 

Acţiunile abuzive ale românilor faţă de animalele sălbatice rămân adesea netaxate de către autorităţi, chiar dacă legea protejează chiar şi sălbăticiunile. A fost un val de indignare după ce au apărut în spaţiul public abuzurile pe care le fac unii concetăţeni în ce îi priveşte urşii "cerşetori". Mulți români încă n-au învățat cum să se poarte cu urșii ieșiți la marginea drumului, în căutare de hrană.  

Săptămâna trecută a excelat în acţiuni care ne umilesc ca specie în faţa altor specii pe care legea le protejează. Mai întâi un urs a fost lovit cu o sticlă în cap pe Transfăgărăşan. Apoi un angajat al Apelor Române „a făcut ordine” pe Transfăgărășan, pulverizând spray în botul unui urs și înjurând un alt șofer care tocmai îi aruncase ceva de mâncare animalului, a transmis bizbrasov.ro.

A urmat o altă acţiune care arată "cine-i om şi cine-i câine": un cititor aktual24.ro a trimis redacţiei o filmare în care se observă un şofer cu număr de Argeş care a încercat să lovească cu maşina o ursoaică cu un pui pe Transfăgărăşan.

Animalele se aflau pe marginea drumului, iar alături erau oprite două maşini ai căror pasageri probabil că fotografiau animalele. La un moment dat, a venit o a treia maşina, care s-a oprit în spatele celorlalte două, iar la un moment dat a demarat în viteză, a intrat pe sensul opus şi a încercat să lovească ursoaica şi puiul acesteia. Cel care a trimis filmarea la Aktual24 a declarat că a încercat sa sune la Poliţia animalelor din Arges, dar nu a răspuns nimeni.

Asociatia de protecţia animalelor a cerut iubitorilor de animale să trimită petiţii către autorităţi, pentru ca barbatul sa fie gasit si tras la raspundere.

Cert e că măcar un dosar PENAL e pe rol, cel deschis pentru argeșeanul care a lovit ursul cu sticla în cap. "În urma imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la aruncarea unui obiect către un urs, de către un pasager dintr-un autoturism, care se deplasa pe DN 7C, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat, în urma unor imagini apărute în spațiul public, în care un pasager dintr-un autoturism, care se deplasează pe DN7C (Transfăgărășan), aruncă cu un obiect într-un urs, și efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș", a transmis ziartopdearges.com

Comenteaza