La ce să fim atenți când alegem carnea de miel

La ce să fim atenți când alegem carnea de miel

Dacă vreți carne de miel, ar fi bine să cumpărați carcasa cu tot cu cap. Așa puteți fi siguri că ce puneți în farfurie este cu adevărat miel și evitați riscul intoxicațiilor.

 

Prețurile sunt de la 25 de lei kg în viu, până la 45 de lei carcasa.

Direcțiile Sanitar Veterinare vin și ele cu o serie de recomandări ca să evităm toxiinfecțiile alimentare. Una dintre cele care dau fiori consumatorilor este aceea de a cumpăra carcasa de miel însoțită de cap, asta pentru a evita substituirile cu alte specii carnivore.

„Mieii care merg la abator trebuie să fie însoțiți de certificate sanitar-veterinare, de document privind lanțul alimentar și să fie transportate cu mijloace autorizate sanitar-veterinar”, a declarat Viorel Moțoc, director DSV Bihor. Întrebat dacă ar trebui evitată cumpărarea lor de pe marginea drumului, Moțoc a răspuns: „Eu cred că sunt perioade care au fost în trecut. Miei trebuie achiziționați doar din unități autorizate sanitar veterinar”. 

Bucătarii au însă câteva recomandări pentru cei care prepară friptura acasă. „Ca mod de gătire ar trebui ținut în baiț de vin roșu, dafin, usturoi, diverse condimente, iar apoi punem pe foaie de copt la cuptor timp de 4 ore”.  Mielul va ajunge și în marile magazine și în carmangerii începând de săptămâna viitoare.

 

Comenteaza