Foto Imagini superbe cu o căprioară albă, surprinse de jandarmi într-o pădure din Transilvania

O căprioară cu blana albă a fost fotografiată într-o zonă împădurită din județul Brasov.

Jandarmii montani din Braşov au publicat pe o rețea de socializare câteva fotografii inedite cu un exemplar de căprioară cu blană albă.

Căprioara albă a fost văzută pe traseul din zona Valea Porții din Bran. Blana albă a căprioarei se datorează, cel mai probabil, din cauza albinismului.

"Natura... mereu surprinzătoare și fascinantă. Colegii noștri de la Postul Montan Bran-Moieciu, aflați pe traseul din zona Valea Porții din Bran, au avut parte de o întâlnire surprinzătoare cu un exemplar de căprioară albă. Culoarea foarte rar întâlnită a blănii se datorează cel mai probabil albinismului, o tulburare genetică ce se manifestă prin producerea în cantități foarte mici sau deloc a melaninei, pigmentul care colorează pielea, ochii și părul", a scris Jandarmeria Brașov.

Jandarmii montani le transmit turiștilor să protejeze natura și mediul înconjurător pentru a se putea bucura de astfel de imagini rare.

"Satisfacția acestor întâlniri de care au parte jandarmii montani este inegalabilă, de aceea vă îndemnăm încă o dată să aveți grijă de natură și de mediul înconjurător, pentru a avea cu toții parte de astfel de întâlniri remarcabile", au mai scris reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

Comenteaza