Florin Piersic, mărturisiri emoţionante: „Da, mi-e frică de moarte”

Florin Piersic, mărturisiri emoţionante: „Da, mi-e frică de moarte”
| Foto: Stiri Botosani

Maestrul Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți actori din istoria teatrului şi a cinematografiei româneşti. A fost şi a rămas o forţă a naturii la cei 85 de ani ai săi, dar face mărturisiri emoţionante din viaţa familiei şi despre cum l-a marcat moartea surorii sale.  

„Mărgelatu” a fost invitat în emisiunea "Legendele", cu Dan Negru, și a făcut o serie de mărturisiri de suflet. A iubit mult şi a fost iubit deoarece s-a născut într-o familie în care iubirea era cel mai prețios sentiment. Tatăl lui a ajuns la însuși Regele Ferdinand, căruia i-a cerut voie să se însoare cu aleasa inimii sale.

„Bunicul meu i-a spus tatălui meu că i-ar da-o pe mama, dar că ofițerii sunt ușuratici. El s-a dus la Regele Ferdinand, i-a spus că nu i-o dă de soție, iar acesta i-a spus să iasă din armată și așa poate să o ia în căsătorie. L-au făcut medic veterinar”, și-a amintit cu drag actorul, scrie publicaţia Fanatik.ro.

La cei 85 de ani ai săi, maestrul știe că sfârșitul nu poate fi prea departe, mai ales că a pierdut prieteni dragi de curând şi în această pandemie. Dar lucrul acesta nu înseamnă că Piersic acceptă cu ușurință faptul că ar putea muri. “Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau”, a recunoscut marele actor.

Drama care l-a marcat toată viața a fost moartea surorii mai mari, Lucica. El avea doar 15 ani. “Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Lucica s-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega. Cu rochița cu care era a sărit în apă. Domnul care a sărit în apă a salvat-o întâi pe Doina, apoi, când a intrat după Lucica, nu a mai găsit-o. A luat-o un vârtej”, a mărturisit maestrul, cu glasul sugrumat de emoţie.

„Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, și-a amintit acesta, cu durere în suflet. Piersic e conștient de vârsta pe care o are și de realitățile vieții. Poate tocmai de aceea se teme acum, mai mult decât înainte, de moarte. A pierdut prieteni dragi în pandemie. Ultimul mesaj către un prieten drag pierdut în moarte l-a scris în 9 februarie, anul acesta, când Valeria Gagealov a pierdut lupta cu COVID-19.

„Sunt împietrit! M-am temut grozav pentru viața ta. De când am aflat îngrozitoarea veste, simt un gol mare în jur! Te rog, ai grija mea de acolo, de sus, așa cum ai avut-o și aici, pe pământ! Rămâi veșnic în inima mea, prea rănită de plecarea ta!”, scria actorul, pe pagina sa de Facebook, în ziua următoare. 

Comenteaza