Florin Piersic se teme de moarte, iar prietenii îi mor unul după altul: „Oprește-te, Doamne, să-i mai iei dintre noi!”

Florin Piersic se teme de moarte, iar prietenii îi mor unul după altul: „Oprește-te, Doamne, să-i mai iei dintre noi!”

După moartea consecutivă a actorilor Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu, Florin Piersic a transmis un mesaj îndurerat în urma pierderii celor doi prieteni şi colegi de scenă.

Valentin Uritescu a murit vineri noaptea la 81 de ani, după ce s-a confruntat aproape 50 de ani cu sindromul extrapiramidal, o boală degenerativă, iar cu puțin înainte, actorul de comedie Alexandru Lulescu s-a stins și el din viață, la vârsta de 90 de ani.

Florin Piersic este devastat de pierderea celor doi prieteni și colegi de breaslă ai săi, la doar o zi distanță unul de altul. Coleg de generație cu aceștia, Florin Piersic spune că România își pierde valorile culturale într-un ritm alert. 

“Oprește-te, Doamne, să-i mai iei dintre noi! (...) Au plecat spre stele doi artiști din generația mea, doi actori minunați, Dumnezeu să-i țină la dreapta lui!”, a transmis Florin Piersic, într-o intervenție în direct la Realitatea Plus, potrivit okmagazine.ro.  

La cei 86 de ani ai săi, Florin Piersic trăiește la Cluj, dar încă este foarte activ în viața artistică. În urmă cu un an maestrul Piersic a mărturisit că se teme de moarte. Actorul știe că sfârșitul nu poate fi prea departe, mai ales că a pierdut prieteni dragi de curând şi în această pandemie.

Florin Piersic nu acceptă cu ușurință faptul că ar putea muri. “Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau”, a recunoscut marele actor în anul pandemic 2021. Anul trecut Florin piersic şi-a pierdut în moarte alţi prieteni dragi şi colegi de breaslă: Ion Dichiseanu, Ion Caramitru, Valeria Gagealov, iar în noiembrie 2020 a murit şi Draga Olteanu Matei. 

Comenteaza