Dr. Quinn: Cum arată „topul fericirii” pe glob în 2017

Dr. Quinn: Cum arată „topul fericirii” pe glob în 2017

România nu figurează în topul celor mai fericite națiuni.

Potrivit  unui raport realizat la nivel mondial, Norvegia ocupă, în 2017,  primul loc în topul celor mai fericite țări de pe glob. De altfel, se pare că fericirea este o constantă în țările nordice, în general, deoarece pe locurile următoare se situează Danemarca, Islanda, Elveția și Finlanda. Raportul evaluează nu numai nivelul fericirii individuale, ci și fericirea socială.

Autorii raportului au reușit să stabilească faptul că fericirea unei națiuni depinde de aspecte precum nivelul educațional, veniturile și stilul  de viață. Cum România stă foarte prost la toate aceste capitole, nu este de mirare poziţia ocupată în clasament.

Prima oară, acest raport s-a făcut în 2012,  devenind apoi tot mai apreciat de diferite guverne și organizații.

Dezvoltarea economică a țării, stabilitatea politică, sprijinul social, libertatea de a lua decizii, generozitatea compatrioților, sunt doar câteva dintre aspectele despre care trebuie să vorbească subiecții intervievați. Bineînțeles că accesul la sistemul de sănătate și speranța de viață au fost criterii la fel de importante în alcătuirea “hărții fericirii”. O altă chestiune, atât de populară în vremurile noastre, este percepția corupției.

Așadar, după ce au analizat cu atenție toate aceste aspecte, autorii raportului au dat publicității topul celor mai fericite țări de pe glob în 2017, care arată așa:

1. Norvegia
2. Danemarca
3. Islanda
4. Elveția
5. Finlanda
6. Olanda
7. Canada
8. Noua Zeelandă
9. Australia
10. Suedia
11. Israel
12. Costa Rica
13. Austria
14. Statele Unite ale Americii
15. Irlanda
… România se afla abia pe locul al 57-lea, după ce a urcat în acest an 14 locuri în clasament. Topul este realizat în 155 de ţări.

(material realizat de doctorquinn.ro)

Comenteaza