Dieta KETOGENICĂ: SLĂBEŞTE cu ajutorul GRĂSIMILOR

Dieta KETOGENICĂ: SLĂBEŞTE cu ajutorul GRĂSIMILOR
Poate nu de puţine ori aţi auzit de dieta ketogenică (dieta keto) şi v-aţi întrebat ce înseamnă ea în adevăratul sens al cuvântului. Ei bine, nu este nimic altceva decât o dietă cu un conţinut ridicat de grăsimi. Este o dietă sănătoasă în care este recomandat consumul strict a 65% grasimi, 30% proteine şi 5% carbohidraţi, dar aceştia din urma pot lipsi considerabil.

Dieta ketogenica funcționează deoarece organismul nostru tânjește după energie de orice fel și bineînțeles că va tinde să o ia din carbohidrați. În momentul în care nu mai primește carbohidrați, va fi nevoit să ardă din dozele de grăsime acumulate pentru a produce energia necesară.

Ce trebuie să mănânci când urmezi dieta ketogenică?

Ce este cel mai important la această dietă este faptul că nu vei simți că ții dietă, pentru că poți mânca aproape ce vrei și când vrei, fără a avea prea multe restricții. Ce este benefic este că la puțin timp după ce vei renunța la această dietă va scădea și apetitul pentru o masă mai mult de copioasă, ce va duce în continuare la pierderea în greutate. Mai jos se regăsesc alimentele pe care le putem consuma de-a lungul acestei perioade.

Dieta ketogenică, alimente permise

Ouă fierte sau prăjite alături de brânză, nuci sau chiar legume, brânză telemea sau cașcaval, smântână, iaurt, (dar bogate în grăsimi), salam uscat (doar dimineață), una sau uneori două felii de pâine integrală sau făcută-n casă, castraveți, roșii și ardei, nuci și semințe (fără nicio restricție), fructe (kiwi, grapefruit, portocală, măr, ananas crud) și nu în ultimul rând carne fiartă sau la cuptor.

Meniuri pentru dieta ketogenică

Ideile sunt variate în cazul dietei ketogenice doarece sunt foarte multe alimente premise din care puteți alege. Un exemplu de meniu pentru dieta ketogenică ar putea fi următorul: la micul dejun puteți opta pentru sandwich-uri cu telemea, castravete, roșii și alune, sau feliuțe de kiwi, brânză, caju, migdale și două pătrăţele de ciocolată neagră, sau efectiv numai cașcaval, caju, alune de pădure și/ sau migdale. Pentru prânz și cină puteți oscila între piept de pui cu mazăre și nuci (puteți alege și fasole verde în locul mazării), ficat de pui prăjit pe grătar cu legume gratinate, cașcaval sau ou, mușchi de porc fără grăsime cu câteva semințe de caju sau cașcaval cu somon, acestea fiind doar unele din zecile de astfel de meniuri acceptate. Trebuie doar să vă dați frâu liber imaginației.

Rezultate

Cel mai bun exemplu în acest caz este doctorul Andrei Laslău, care a ajuns la greutatea de 90 kilograme după doar o lună jumătate, slăbind aproximativ 20 kilograme. Bineînțeles că nu este recomandat această pierdere în greutate drastică, însă dacă este ajutată de sport și de o hidratare optimă rezultatele nu întârzie să apară.

Contraindicații 

Bineînțeles că este nevoie de o dietă personalizată pentru nevoile fiecăruia, însă acest tip de dietă, cu elementele premise enumerate mai sus, nu dăunează nimănui deoarece nu face altceva decât să elimine din alimentație făinoasele, prăjelile, dulciurile, produsele de patiserie și altele care oricum nu sunt recomandate în prima fază.

Alina NITU

Sursa: YVE.ro

Comenteaza