Desert fără coacere: cheesecake cu oreo şi căpşune
- Scris de Ziua de Cluj
- 29 Mar 2019, 09:25
- Life
- Ascultă știrea

Se face în maxim jumătate de oră.
Blat
- 140 g biscuiti Oreo
- 1 lingura unt
Cremă de brânză
- 400 g branza de vaci
- 200 g ciocolata alba
- 150 g smantana pentru frisca
- 2-3 biscuiti Oreo
- 1/2 pliculet gelatina
Pentru ornat
- 100 g smantana pentru frisca
- 1-2 linguri zahar
- 7-8 capsune
Mod de preparare
Zdrobeste biscuitii in robot sau folosind un facalet, apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i si niveland. Mixeaza branza de vaci cu smantana pentru frisca si ciocolata alba topita. Inmoaie gelatina intr-un castron, impreuna cu 2 linguri de apa calda. Las-o pentru 5-7 minute sa se umfle, apoi da-o la microunde pentru 10-20 de secunde, adaug-o compozitiei de branza si amesteca. Zdrobeste si cei 2 biscuiti, presara-i peste crema de branza si omogenizeaza. Toarna crema obtinuta peste blatul de biscuiti, apoi da tortul la rece pentru 3 ore minim. Inainte de servire, bate smantana pentru frisca cu zaharul si orneaza tortul cu frisca si capsunele.