Desert fără coacere: cheesecake cu oreo şi căpşune

Desert fără coacere: cheesecake cu oreo şi căpşune

Se face în maxim jumătate de oră.

Blat 

  • 140 g biscuiti Oreo
  •  1 lingura unt

Cremă de brânză 

  • 400 g branza de vaci
  • 200 g ciocolata alba 
  • 150 g smantana pentru frisca 
  • 2-3 biscuiti Oreo 
  • 1/2 pliculet gelatina

Pentru ornat

  • 100 g smantana pentru frisca 
  • 1-2 linguri zahar 
  • 7-8 capsune

Mod de preparare 

Zdrobeste biscuitii in robot sau folosind un facalet, apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i si niveland.  Mixeaza branza de vaci cu smantana pentru frisca si ciocolata alba topita. Inmoaie gelatina intr-un castron, impreuna cu 2 linguri de apa calda. Las-o pentru 5-7 minute sa se umfle, apoi da-o la microunde pentru 10-20 de secunde, adaug-o compozitiei de branza si amesteca. Zdrobeste si cei 2 biscuiti, presara-i peste crema de branza si omogenizeaza. Toarna crema obtinuta peste blatul de biscuiti, apoi da tortul la rece pentru 3 ore minim. Inainte de servire, bate smantana pentru frisca cu zaharul si orneaza tortul cu frisca si capsunele.

Comenteaza