Desert de toamnă. Cum faci cea mai bună tartă cu prune

Desert de toamnă. Cum faci cea mai bună tartă cu prune

Tarta cu prune este ușor de preparat și poate fi desertul perfect pentru o zi de toamnă.

Suntem în plină toamnă, așa că hai să profităm de fructele minunate pe care ni le oferă! Dacă îți plac dulciurile și adori prunele, această tartă poate fi alegerea perfectă pentru acest weekend. Se prepară ușor, iar rezultatul este unul delicios! Iată de ce ingrediente ai nevoie:

Pentru aluat

400 g făină
180 g unt
50 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
6 linguri apă rece

Pentru umplutură

1 kg prune
3 linguri zahăr
3 linguri griș
3 linguri amidon

Cum se face

Pentru aluat, amesteci cu mâna toate ingredientele și frămânți până obții un aluat omogen. Învelești în folie o bucățică de aluat și-l dai la congelator, iar pe restul îl întinzi într-o tavă cu pereții înalți, cu diametrul de 26 cm și-l dai la frigider o oră. După aceea coci aluatul 15 minute la 180 °C. Speli prunele, le cureți de sâmburi și le tai cubulețe.

Le amesteci cu zahărul și le pui la foc mic, până își lasă zeamă. Dizolvi amidonul în 4 linguri de sirop de prune, apoi torni amestecul peste prune și mai ții la foc mic încă 5 minute. Peste aluatul precopt presari grișul, apoi torni amestecul de prune. Deasupra razi bucățica de aluat de la frigider. Dai tava din nou la cuptor 20-25 de minute. După ce s-a răcit, lași prăjitura la frigider 3 ore, o decorezi după dorință și o servești.

Comenteaza