Desert de primăvară: Cheesecake fara coacere cu Zmeura

Desert de primăvară: Cheesecake fara coacere cu Zmeura

Vă prezentăm o reţetă delicioasă şi simplu de făcut pentru o duminică de primăvară.

Ingrediente

Pentru compozitie:
crema de branza - 200 grame
smantana lichida - 100 grame, pentru frisca
suc de lamaie - 1 lingurita
zahar - 30 grame

Pentru baza:
biscuiti digestivi - 100 grame

Toppinguri
zmeura - 100 grame
gem - cateva linguri, de fructe de padure

Biscutii digestivi se maruntesc in chopper sau folosind un sucitor de bucatarie si hartii de copt. Crema de branza se pune intr-un bol si se bate cu mixerul pana devine cremoasa si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand acesta se dizolva. Se adauga smantana lichida si se continua mixarea.
Asamblarea cheesecake-ului: in pahare/boluri/borcane se aranjeaza la baza biscuitii maruntiti si se preseaza usor. Se pune crema de branza cu un pos, peste ea se pune gem si se niveleaza, se pun bucatele de zmeura, se acopera cu crema de branza. Deasupra doua-trei bucatele de zmeura pentru decor si cateva frunze de menta. Paharele se tin la rece timp de 30 de minute pentru ca desertul sa se intareasca si a deveni foarte racoritor.

Comenteaza