De la Polivalentă zbori în paradis. Cât te costă să-ţi duci familia "la mare, la soare"

De la Polivalentă zbori în paradis. Cât te costă să-ţi duci familia
O vacanţă pentru la vară, acontată acum, e mai ieftină decât dacă o plăteşti în sezon. Totul e să ştii unde vrei să mergi şi când. Şi să ai banii pregătiţi.

 

Sala Polivalentă găzduieşte un târg de turism care poate deveni, pentru cei decişi să îşi antamenze o vacanţă de vis, un soi de busolă. Care nu arată însă nordul, ci sudul, direcţia spre care se vor încolona la vară cohortele de turişti români. Am mers la târg cu un scenariu: am căutat o vacanţă de 7 zile la mare, în străinătate, pentru o familie cu copil mic, la final de iulie - început de august.

La Aerotravel am întâlnit-o pe Cecilia şi am rugat-o să ne facă cea mai bună ofertă. "Vile în Skiathos", a răspuns, fără să stea pe gânduri. Oferta se referă la vile cu 2-4 paturi şi 10-12 camere, aflate foarte aproape de ţărmul mării, majoritatea cu piscină. Transportul este cu avion, de la Cluj, iar preţul conţine şi transferul de la aeroport la vilă. Plecarea ar urma să fie în 25 iulie. Cât costă? 962 de euro pentru o familie cu copil mic, fără masă inclusă. Preţul e valabil numai până la 31 martie, după care va fi majorat.

Am mers şi la Eximtur, unde ne-a întâmpinat Cristina. Ea a propus ca destinaţie Side, în Turcia. "Este un hotel de 5 stele, cu regim ultra all inclusive", a explicat domnişoara de la agenţie. "Copiii pot mânca la orice oră, orice doresc". Şi în acest caz, vorbim de cursă charter de la Cluj, cu plecare la început de august. Costul este măricel: 1.719 euro. Eximtur a prezentat un pliant special la Polivalentă, cu oferte early booking care expiră după încheierea târgului.

Pentru cei ce preferă litoralul românesc, Phoenicia Hotels & Resorts are câteva sugestii... pentru toate buzunarele. Astfel, un sejur de 5 nopţi, la un hotel de 3 stele în Jupiter sau la Olimp porneşte de la 650 de lei de persoană. În preţ este inclus micul dejun şi intrarea în zonele de relaxare ale hotelurilor: piscină, spa, sală de sport. Turiştii care doresc cazare la 4 stele, în Mamaia sau Năvodari, trebuie să scoată din buzunar de la 630 de euro în sus. 

Comenteaza