De ce oamenii divorțați decid cu greu să se recăsătorească?

De ce oamenii divorțați decid cu greu să se recăsătorească?

Singurătatea poate fi uneori unul dintre cele mai profunde momente ale existenței.

Singurătatea te poate ajuta să te cunoști mai bine, să te dezvolți, să dobândești o înțelegere mai profundă a lucrurilor. Apar și multe temeri, dar un lucru este cert, singurătatea nu este nici bună, nici rea.

Majoritatea oamenilor care divorțează ajung să experimenteze o perioadă de timp singurătatea. Ei nu trebuie să se sperie de singurătate, pentru că acum au ocazia să se gândească la viața lor, să facă exact ce își doresc, să se bucure de libertate, să-și găsească fericirea în modul de a se odihni mai mult și de a-și dezvolta personalitatea.

Evenimentul recăsătoririi – Cum procedezi?

Poza noua 01.08.2018

După un timp, pentru a nu mai fi singuri, oamenii care au divorțat decid să-și refacă viața. Din păcate, o astfel de decizie poate declanșa o criză familiară, discuții interminabile și chiar probleme cu cei mici, cu copiii. Cea mai bună soluție este comunicarea. Treptat copiii încep să înțeleagă mai bine lucrurile și să se acomodeze cu situația.

Cine este de fapt persoana care ajunge să facă o criză de nervi exagerată? Desigur persoana care nu se căsătorește. Deci dacă bărbatul începe să discute despre căsătorie, fosta soție va demonstra prin atitudinea ei dacă a reușit sau nu să treacă de trauma produsă de divorț și dacă a renunțat cu adevărat la fosta relație de căsătorie.

Bărbatul care dorește să-și refacă viața are de rezolvat o serie de probleme cu cei din familie. Partea cea mai grea este să-i facă pe cei din jur să o accepte pe viitoarea sa parteneră, în calitate de soție. Cu siguranță lucrurile sunt suficient de dificile la început. Ele devin și mai stresante când se apropie nunta. Faptul că se fac pregătiri de nuntă poate deranja pe unele persoane. Bărbatul ar trebui să le explice mai ales copiilor despre planurile sale de căsătorie, de faptul că vor trebui să participe și ei la nuntă, etc.

În viață schimbările sunt grele, dar dacă se fac treptat, pot fi acceptate. Important este ca lucrurile să nu fie făcute în grabă, pentru că uneori rezultatul nu este tocmai unul fericit. Ideea este să se găsească partenerul potrivit care să poată deveni un prieten bun pentru copii și nu neapărat un părinte vitreg. Cu siguranță dorințele sunt de a avea o familie nouă, de a petrece vacanțele și sărbătorile împreună, alături de copii, etc. Toate acestea se pot îndeplini dacă se analizează bine lucrurile și se iau decizii corecte.

Cel care se căsătorește trebuie să se ocupe de toate aspectele, de organizarea nunții, de trimiterea invitaților, de alegerea locației, etc. Un lucru important pentru el este și alegerea unui model de costum la comanda care să-l facă să se simtă din nou încrezător, fericit, mai ales la un astfel de eveniment care îi poate schimba viața.

Cum se pot depăși momentele dificile?

Poza noua 01.08.2018

La început este normal să apară resentimente și stări de nervozitate. Astfel de sentimente apar mai ales la fostul partener. În situația când este vorba despre fosta soție, este posibil ca aceasta să perceapă acest moment ca o pierdere definitivă a fostei relații, de care probabil încă nu a reușit să se detașeze total.

În timp lucrurile devin mai ușor de înțeles și pentru ea, și pentru copii și pentru alte persoane din familie. Copiii se vor obișnui cu prezența altor membri ai familiei, altor rude, iar treptat își vor înțelege sentimentele și temerile pe care le-au avut la un moment dat.

Părintele care se recăsătorește nu are de ce să fie surprins de problemele care apar. El trebuie să fie conștient de faptul că cei din familie au sentimente amestecate cu privire la viața lui, la decizia pe care a luat-o. Uneori copiii sunt de partea lui, mai ales dacă este un caz când și celălalt părinte și-a refăcut viața.

Copiii pot înțelege foarte bine situația, mai ales dacă sunt mai mari. Ei îl pot sfătui pe părintele necăsătorit să procedeze și el la fel. Copiii sunt cei care își pot face griji pentru ambii părinți, sau care își doresc să aibă din nou o familie, cum aveau mai demult. În anumite situații, copiii ajung să ofere chiar sprijin emoțional părinților, mai ales dacă aceștia sunt descurajați, triști, sau dacă se simt singuri.

Decizia de a-ți reface viața este foarte bună, este un pas important de a-ți schimba viața. Întotdeauna trebuie să speri, să faci o nouă încercare pentru a fi fericit, să-ți vezi mai departe de viață, dacă ai ajuns în situația că te-ai despărțit sau ai divorțat. Pentru a nu crea situații frustrante este bine să discuți din timp cu toată lumea despre aceste aspecte legate de decizia de a te recăsători. Cei mai importanți sunt copiii. Ei trebuie să afle primii despre decizia ta și nu de la alte persoane, ci direct, chiar de la tine.

Comenteaza