Concurență pentru postul de stewardesă: „Dacă mi-e dat să mor peste un an, acesta mi-e destinul”

Concurență pentru postul de stewardesă: „Dacă mi-e dat să mor peste un an, acesta mi-e destinul”
RSC Consulting organizează la Cluj-Napoca un concurs pentru stewardese pentru o importantă companie aeriană. Zeci de tinere atrăgătoare şi-au încercat norocul vineri, însă doar 50 vor fi recrutate. Printre cele prezente la interviu s-a aflat şi Timea, o tânără frumoasă şi plină de curaj.

La doar 23 de ani, Timea a considerat că a sosit momentul să-şi schimbe locul de muncă şi să înceapă o carieră care să o ajute să se dezvolte pe plan personal şi profesional. Posibilitatea de a vedea lumea şi salariul mai mult decât convenabil sunt principalele motive pentru care a ales să opteze pentru un astfel de domeniu.

„Îmi doresc foarte mult să îmi schimb jobul. Fiecare doreşte să evolueze, să se dezvolte, iar eu cred în dezvoltare personală şi din acest motiv am considerat că e momentul să îmi schimb jobul. De ce acest job? Deoarece implică plecarea din ţară, iar mie îmi place foarte mult să cunosc alte tipologii de persoane, altă lume şi cred că ar fi ceva foarte interesant pentru că nu am mai făcut asta. Mi se pare interesant să pot să mă duc să bat lumea în lung şi în lat", a spus tânăra entuziasmată.

A realizat că vrea să devină stewardesă în urmă cu un an şi jumătate, conştientă fiind de greutăţile şi de sacrificile pe care trebuie să le facă o însoţitoare de bord.

„Într-adevăr când vorbeşti de o perioadă de cinci ani, cum este la alte companii, cred că poate să devină un job dificil, dar în cazul meu, vorbim de doi, trei ani şi nu cred că e o problemă cu dorul de casă, cu oboseala. Până la urmă m-am obişnuit să fiu departe de casă şi să mă descurc şi ca studentă. Am venit la Cluj de acasă şi deja sunt patru ani de când sunt plecată. Ce e drept, apucam să-mi văd părinţii odată la două săptămâni, dar pentru banii pe care îi câştigi ca stewardesă cred că se merită.

Eu vreau să fac lucrul acesta maxim doi, trei ani, după care m-ar interesa să fac antreprenoriat, categoric. Dacă ai o sumă mai mare de bani, cu siguranţă poţi să faci antreprenoriat. Eu am terminat un profil de economia comerţului, turismului şi a servicilor, lucru care m-a făcut să mă îndrăgostesc şi mai tare de turism şi de aceea vreau să şi profesez în turism. Momentan fac şi un masterat tot în domeniul afacerilor şi turismului", a spus Timea.

Riscul de a-şi pierde viaţa într-un accident aviatic este unul dintre motivele pentru care multe tinere nici nu se gândesc la o asemenea carieră. Timea este însă curajoasă şi ştie că riscuri există în orice domeniu, iar credinţa în Dumnezeu o face să se simtă în siguranţă.

„Cred că singurul lucru neplăcut la mersul cu avionul este când îţi urcă inima în gât când decolezi, dar în rest e chiar OK. Ştiu că există anumite riscuri în această meserie, dar ele există în multe meserii. Pentru a depăşi frica unui eventual accident aviatic merg în primul rând pe încrederea asta că sunt o grămadă de stewardese care nu au păţit chiar nimic. De ce aş păţi eu? Mai ales că eu cred în Dumnezeu, deci cu siguranţă o să fie alături de mine şi dacă e să ajungi în momentul în care să-ţi vezi moartea cu ochii, vorba aia, cu siguranţă există posibilitatea să o vezi şi mai repede, în orice altă situaţie. În acelaşi timp cred că aşa ţi-e scris. Dacă mi-e dat să mai mor peste un an, acesta mi-e destinul".

Timea a venit la interviu sigură pe sine, fără să se lase descurajată de faptul că majoritatea concurentelor au făcut deja şcoala de stewardesă. Ea îşi cunoaşte atuurile şi limitele şi este convinsă că va reuşi.

„Nu am făcut niciun curs de stewardesă. Fetele cu care concurez cu siguranţă au mai multă experienţă ca mine, însă orice se poate învăţa şi o companie te antrenează aşa cum vrea ea. Cu siguranţă voi învăţa şi eu, nu îmi fac probleme pentru asta. Eu am experienţă de lucrat cu oamenii, am lucrat cu copii, am abilităţi bune de socializare şi empatizez uşor. Dacă te poţi pune în pielea celuilalt, ştii cum să-i tratezi".

Meseria de stewardesă i se potriveşte perfect. Tinerei îi place să facă sport, a pozat ca model şi este foarte sociabilă. Concurenţa este mare, dar beneficiile sunt pe măsură. Cele 50 de fete selectate nu doar că vor avea ocazia să vadă lumea şi să poarte frumoasele uniforme care atrag toate privirile în aeroport, ci vor fi de asemenea plătite cu un salariu lunar mediu între 1.200 și 1.500 de dolari.

„Este pentru noi al cincilea proiect de recrutare de stewardese pe care îl aducem la Cluj, de data aceasta este pentru prima oară când aducem o mare companie de aviaţie pentru prima dată în România. Este vorba de compania de aviaţie a statului Oman. Ei sunt interesaţi să angajeze tinere românce pe post de însoţitor de bord pentru că îşi dezvoltă cifra de afaceri şi au achiziţionat aeronave noi.

Sunt interesaţi de tinere cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani şi cunoscătoare de limba engleză care să arate bine, să aibă proporţionalitate între înălţime şi greutate şi să fie dispuse să lucreze în acest domeniu. Candidatele sunt fete foarte frumoase, marea majoritate sunt absolventele şcolii de însoţitor de bord de la RSC Consulting, fete care ştiu cum să se prezinte la interviu şi sunt convinsă să vor fi printre alesele companiei Oman Air", a spus Steluţa Racolţa, director al RSC Consulting.

Compania aeriană a avut diverse sesiuni de recrutare prin Europa, în Cehia, Polonia iar cei de la RSC Consulting au reuşit să-i convingă să vină pentru prima dată şi în România pentru a recruta tinere.

Comenteaza