Clujul, lăudat în ziarul The Mirror: oraș cu străzi pietruite și „atmosferă relaxată”, în cea mai sigură țară din Europa
- Scris de Ziua de Cluj
- azi, 14:01
- Life
- Ascultă știrea

Cunoscutul cotidian britanic The Mirror descrie, într-un amplu articol, atracțiile turistice ale Clujului, situat la jumătatea distanței dintre București și Budapesta, oraș care găzduiește unele dintre cele mai bune instituții culturale din țară, precum și o viață de noapte animată și accesibilă.
Există o mulțime de biserici istorice, muzee și ruine unde călătorii pot explora mai profund istoria orașului. Una dintre cele mai monumentale este Biserica Sfântul Mihail – o biserică din secolul al XV-lea care se află în inima Pieței Unirii. Biserica Sfântul Mihail este considerată cel mai bun exemplu de arhitectură gotică din țară, iar majoritatea caracteristicilor actuale ale clădirii sunt originale. Una dintre cele mai bune părți pentru călători, biserica este complet gratuită.
O altă bijuterie istorică din centrul orașului este Muzeul Farmaceutic – adesea denumit Casa Hintz. Muzeul care se află astăzi a găzduit a patra farmacie din România, deschisă în 1573. Acesta oferă o privire fascinantă – deși tulburătoare – asupra medicinei din perioada Renașterii.
Dacă acest tip de turism morbid vă interesează, atunci Muzeul de Zoologie este o altă vizită obligatorie. Clădirea este dotată cu sute de exemplare de animale conservate la borcan ori uscate.
Pentru călătorii care doresc să exploreze latura culturală a Clujului, muzeul de artă local ar putea fi o alegere mai potrivită. Există, de asemenea, Teatrul Național Lucian Blaga, considerat o instituție culturală a Clujului și una dintre cele mai cunoscute instituții teatrale din România. Aici, călătorii se pot opri pentru o piesă de teatru, un musical sau o operă fără a fi nevoiți să călătorească până la Budapesta.
Pentru iubitorii de natură, prima oprire ar trebui să fie Cetățuia. ”Un punct de observație impresionant, durează doar aproximativ 15 minute să urci pe deal și găzduiește, de asemenea, un parc impresionant și o cetate abandonată din secolul al XVIII-lea”, arată articolul.
O ultimă recomandare – Grădina Botanică ”Alexandru Borza” este, de asemenea, o altă destinație pitorească ce găzduiește o grădină japoneză și un turn de observație. Pădurea Hoia și salinele Turda sunt, de asemenea, elemente impresionante ale peisajului din apropiere.