Clujenii de la Grimus vor deschide concertul Queen în România

Clujenii de la Grimus vor deschide concertul Queen în România
Trupele Grimus, Jeremy? şi Electric Pyramid vor cânta în deschiderea concertului Queen şi Adam Lambert, ce va avea loc pe 21 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Grimus, formată din Bogdan Mezofi (voce), Valentin Răucă (chitară), Cristian Csapo (chitară), Lehel Kiss (clape), Titus Vădan (chitară bas) şi Tamas Adorjani (tobe), a lansat până în prezent trei albume discografice şi a participat la importante evenimente din România şi la festivaluri din Marea Britanie, Serbia, Ungaria, Polonia, Italia şi Austria. 
 
Cu o prezenţă de 10 ani pe scenă de rock alternativ, Grimus este considerată drept una dintre trupele rock cele mai apreciate din industria muzicală românească, remarcându-se prin hituri precum „Priveşte-mă”, „In Your Eyes” sau „Political Animals”.
 
Electric Pyramid este o trupa londoneză care îi însoţeşte pe membrii Queen în turneul european, în timp ce Jeremy? este una dintre trupele din sud-estul Europei selectate să se alăture pentru o serie de concerte programate în această zonă. 
 
Grimus a fost prima opţiune pentru România, fiind aleasă în urma mai multor propuneri înaintate managementului. De altfel, clujenii vor încheia seria concertelor din deschidere urcând ultimii pe scenă, chiar înaintea show-ului Queen şi Adam Lambert.
 
Jeremy?, trupă de rock alternativ din Sofia, a impresionat managementul Queen, care a ales-o pentru a deschide concertele din Bulgaria, România şi Polonia. Având o puternică influenţă britanică, a făcut senzaţie la festivalul The Great Escape din Brighton, iar anul trecut a susţinut un miniturneu european ce a inclus concerte în Londra, Liverpool, Dublin, Praga, Berlin. 
 
Fondată în 2013 de Ersin Mustafov la voce şi chitară, Tasho Kolev la chitară, Rosen Vatev la tobe şi Emiliyan Bonev la bas, Jeremy? a avut o ascensiune rapidă în topurile muzicale din ţară natală, cu single-urile „Fake Fruits”, „Hope” şi „Two Weeks to the Great Escape” . 
 
Cei patru londonezi de la Electric Pyramid s-au regăsit pe aceeaşi cale creativă după mai mulţi ani în care au cântat în cercuri muzicale similare. Înarmaţi cu o viziune comună şi-au propus să cucerească lumea începând cu „1989”, primul lor single. În 2015 au concertat prima dată alături de Queen pe scena festivalului Rock în Rio de la Lisabona, susţinând alături de ei un turneu în Europa de Est şi Rusia.
 
Show-ul Queen din această vară este o premieră pentru România, marcând prima vizită oficială a membrilor fondatori în ţara noastră. Brian May, Roger Taylor şi Adam Lambert au cântat pentru prima dată în această formulă în 2009, susţinând apoi concerte în SUA, America de Sud, Europa. Biletele la concertul de la Bucureşti costă între 126 şi 535 de lei, la care se adaugă comisionul de ticketing.

Comenteaza