CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Andrei Marga

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Andrei Marga
Până acum, ZIUA de CLUJ a prezentat care sunt maşinile la volanul cărora se află un politician, respectiv un pilot de raliuri. Astăzi veţi afla ce conduce un fost ministru.

De-a lungul carierei sale, Andrei Marga a fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai, ministru al Educaţiei şi al Afacerilor externe, preşedinte al ICR, iar acestea sunt numai cele mai importante dintre funcţii. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Marga a avut o bogată viaţă academică. De această dată, nu vă aducem în prim plan cariera sa, ci preferinţele sale în materie de automobile.

În prezent îl puteţi vedea la volanul unui VW Tiguan, generaţia nouă. O are de trei ani, iar până acum a făcut cu ea 56000 de km. Ca dotări, are sistem de aer condiţionat climatronic şi sistem Start-Stop, dar pe care spune că nu-l foloseşte.

A ales-o pentru că "este o maşină spaţioasă, cu multe servicii, nu consumă mult (sub 7 litri în exterior) şi nici nu cere mult spaţiu".

Cel mai des o foloseşte pentru drumurile în străinătate. "Pot spune că sunt un şofer pasionat, am folosit-o mult la călătoriile în exterior. Am fost în Franţa, Spania, Germania, Italia şi bineînţeles, celelalte ţări de pe traseu".

Pentru Marga, principalele avantaje pe care le are deţinerea unui autoturism sunt mobilitatea sporită pe care o ai în călătorii, faptul că poţi merge cu familia oriunde şi să opreşti oricând pe drum, dar şi faptul că, în cazul unui drum mai lung, se reduc costurile de transport.

Este mulţumit de maşina pe care o deţine şi nu doreşte să-şi ia o alta. În trecut, a mai condus un VW Golf, dar şi o Dacia.

Citeşte şi: 

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Bogdan Marişca

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Marius Nicoară

Teodora Demian

 

 

Comenteaza