Ce-i streseză cel mai mult la volan pe şoferii români

Ce-i streseză cel mai mult la volan pe şoferii români
Potrivit unui studiu recent, 58% dintre şoferi se bucură de şofat, există, însă, situaţii când acesta devine o experienţă stresantă.

Potrivit unui studiu realizat recent de STEM/MARK pentru MARS, arată că mai mult dintre jumătate dintre şoferii români care au fost chestionaţi se bucură de şofat, însă sunt şi factori care le influenţează călătoria într-un mod negativ. Pentru românii aflaţi la volan, cea mai importantă sursă de stres sunt ceilalţi participanţi la trafic.

Potrivit go4it.ro, ei pun pe seama furiei de moment şi a disconfortului transformarea şofatului într-o experienţă neplăcută, în care le este distrasă atenţia şi subminată încrederea în sine la volan.

Două treimi dintre şoferii români declară că pasagerul potrivit le poate transforma călătoria cu maşina într-o experienţă mult mai plăcută. Deasemenea, muzica preferată, cafeaua sau guma de mestecat sunt factori care contribuie la creşterea gradului de satisfacţie şi încredere în timpul călătoriei cu maşina. Potrivit unor studii, mestecatul de gumă creşte nivelul de concentrare.

În urma analizei, studiul arată faptul că 52% dintre respondenţi sunt distraşi de şoferii neatenţi şi agresivi, în timp ce 38% îşi fac griji pentru starea drumurilor, vremea rea sau pasagerii zgomotoşi, factori externi care le provoacă şoferilor o stare de stres şi disconfort.

Sondajul a fost realizat online pe un panel de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18-60 ani în perioada 28 noiembrie - 6 decembrie 2016, în total 500 respondenţi.

Comenteaza