Avocatul-robot, în ajutorul refugiaţilor

Avocatul-robot, în ajutorul refugiaţilor
Aplicaţia dezvoltată de un tânăr pe când era student, ţine locul unui avocat care îi ajută pe refugiaţi să obţină azil.

La sfârșitul anului 2015, Joshua Browder, student la Stanford a creat un soft numit DoNotPay, care ajută utilizatorii să obţină tichetele de parcare gratuită în Marea Britanie.

Potrivit Business Insider, Browder, pe atunci în vârstă de doar 19 de ani, s-a descris ca fiind unul dintre primii avocați robot din lume, reuşind să anuleze, în doar câteva luni, amenzi de parcare în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari.

Realizând că programul său ar putea avea mai multe aplicaţii, ulterior, Browder l-a programat să-i ajute pe călători în acordarea compensațiilor pentru zborurile întârziate și pe cei fără adăpost să aplice pentru locuințe guvernamentale.

Acum, folosind Facebook Messenger, aplicaţia îi poate ajuta, de asemenea, pe refugiați să completeze cererile de imigrare în SUA, Marea Britanie și Canada, potrivit The Guardian.

Utilizatorii, odată conectați la Facebook prin intermediul site-ului DoNotPay, pe ecranul de chat apar mai multe întrebări menite să obţină date cât mai exacte în ceea ce priveşte cazul, de genul "Ce alte nume ați mai folosit?" sau "Tu, familia sau cunoscuţi de-ai tăi aţi suferit daune sau amenințări vreodată?" Apoi, oferă utilizatorilor instrucțiuni detaliate cu privire la modul de completare a cererii care va fi trimisă prin e-mail în instanța de judecată.

Aplicaţia se bazează pe un algoritm de conversație, ceea ce înseamnă că folosește cuvinte cheie, într-o anumită ordine pentru a înțelege cât mai exact cererea emisă de utilizator. Browder susţine că, cu cât mai multe persoane folosesc aplicaţia, cu atât mai inteligentă devine aceasta. Algoritmul are capacitatea de a analiza rapid cantități mari de date, îmbunătățind în același timp el însuși în acest proces.

Pentru dezvoltarea aceastei versiuni, Browder a colaborat cu avocați specializaţi în imigrare din mai multe ţări. Tânărul a început proiectul înainte de preluarea mandatului de președinte a lui Trump şi simte că acum aplicaţia are o nouă semnificație, având în vedere recentele inițiative ale administrației împotriva imigrației.

 

 

Comenteaza