Alimentul banal care poate preveni cancerul. Nu costă mult și e delicios

Alimentul banal care poate preveni cancerul. Nu costă mult și e delicios

Bogat în vitamine, substanţe nutritive şi antioxidanţi, acest aliment protejează împotriva cancerului, mai ales dacă este des consumat.

Conform unui studiu realizat de Penn State Cancer Institute, consumul de ciuperci poate diminua şansele de a face cancer.

Pentru determinarea legăturii dintre consumul de ciuperci şi dezvoltarea cancerului, în special cel la sân, cercetătorii au analizat 17 studii publicate din 1966 până în 2020.

Concluzia a fost că ciupercile, datorită faptului că sunt bogate în vitamine, substanţe nutritive şi antioxidanţi, protejează împotriva cancerului. Conform studiului, persoanele care au consumat zilnic 18 grame de ciuperci au prezentat un risc de cancer cu 45% mai mic decât cei care nu au mâncat deloc. Cât despre tipul de ciuperci, se pare că orice varietate reduce riscul de boală, chiar şi cele albe, însă cele din specii exotice au cantităţi mai mari de aminoacizi, scrie exquis.ro.

Cercetătorii spun că cele mai puternice efecte s-au observat în cazul cancerului la sân.

„Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de ergotioneină, care este un puternic antioxidant și celular. Reaprovizionarea cu antioxidanți poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer”, a explicat spus Djibril M. Ba, participant la studiu.

John Richie, unul dintre co-autorii studiului, a explicat că pentru înţelegerea mecanismelor implicate sunt necesare studii aprofundate, însă dovezile beneficiilor pe care le au ciupercile sunt cât se poate de clare.

Comenteaza