A murit actrița Raquel Welch, una dintre cele mai frumoase femei care au făcut carieră la Hollywood

A murit actrița Raquel Welch, una dintre cele mai frumoase femei care au făcut carieră la Hollywood
| Foto: https://www.newbeauty.com

Raquel Welch a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, informează miercuri AFP. Conform unui anunţ făcut de managerul său, Rachel Welch "a murit în pace în această dimineaţă, după o scurtă boală".

Actriţa americană Raquel Welch, vedetă a anilor 1960 şi 1970 a rămas în amintirea Hollywoodului ca una din cele mai frumoase femei pentru rolul de naiadă în bikini din piele de animal interpretat în filmul "O poveste preistorică".

De-a lungul carierei a apărut în peste treizeci de filme, printre care "Călătorie fantastică" şi "Cei trei muşchetari", pentru acesta din urmă a câştigat și un Glob de Aur. După dispariţia lui Marylin Monroe în 1962, tânăra amazoană cu coama castanie a preluat în 1966 statutul de sex simbol universal, spulberând preconcepţiile că doar o blondă ar putea întruchipa chintesenţa feminităţii.

Faima ei s-a bazat însă pe o neînţelegere: i se cerea doar se dezbrace, deşi Raquel Welch a vrut întotdeauna să demonstreze că are talent."Chiar am avut senzaţia că oamenii râdeau de mine, erau interesaţi doar de cealaltă femeie: cea călare, în bikini din piele de iepure, cu această siluetă de clepsidră imposibilă! Erau toţi îndrăgostiţi de acest gen de super femeie venită direct din Amazonia".

Născută la Chicago pe 5 septembrie 1940 dintr-un tată inginer aeronautic bolivian şi o mamă americană cu origini irlandeze, Jo-Raquel Tejada a crescut în California, unde a învăţat dansul clasic.

Pasionată de yoga, Raquel Welch s-a lansat, la fel ca Jane Fonda, în industria dedicată bunăstării. Spre sfârşitul carierei a apărut ocazional pe ecran, acordând mai multă atenţie în schimb mărcii sale de peruci.

Comenteaza