6 escrocherii care le pot transforma turiștilor vacanța din Grecia şi nu numai, într-un coşmar

6 escrocherii care le pot transforma turiștilor vacanța din Grecia şi nu numai, într-un coşmar

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanța de vară. Există și părți mai puțin bune pe care le putem experimenta în vacanţă, cum ar fi escrocheriile ce se fac la tot pasul. 

Iată câteva sfaturi pentru evita să fiți păcăliți. Site-ul Wiki for travel a dezvăluit cele mai comune șase escrocherii care se practică în cazul turiștilor veniți în vacanță în Grecia, transmite site-ul spynews.ro

1. O persoană te roagă să le faci o poză
Una dintre cele mai întâlnite escrocherii este cea care începe atunci când o persoană te roagă să le faci o poză. Astfel, când îți dau camera foto și, când le-o dai înapoi, o scapă pe jos intenționat și dau vina pe tine pentru că s-a stricat, apoi îți cer bani pe aparat. Sfatul în acest caz este simplu de urmat: refuză să faci poze unui necunoscut.

2.  TAXI-urile la suprapreţ
De asemenea, turiștii sunt păcăliți adesea când folosesc taxi-urile pentru transport. Pentru a nu cădea în plasă, se recomandă să ceară șoferilor să pornească aparatul de taxare de îndată ce se urcă în mașină și să se uite pe hartă pentru a vedea cât ar trebui să dureze călătoria lor, pentru a evita taxarea unei sume aleatorii și un drum mai lung cu plată mai mare. Înainte să intri în taxi, verifici cât ar trebui să dureze cursa pe Google Maps sau Waze și îl întrebi pe șofer cât ar dura cursa, pentru a vedea dacă are de gând să meargă pe o rută mai lungă.

3. "Binevoitorii" de la bancomat
Există și situația când o persoană se apropie de tine la un bancomat și pretinde că vrea să te ajute să eviți taxele bancare locale, dar de fapt vrea să îți scaneze cardul cu un aparat pe care îl au în buzunar și să se uite în timp ce îți introduci codul PIN pentru a-ți goli contul mai târziu. Cel mai bine este ca atunci când introduci PIN-ul, să îl acoperi cu mâna și să refuzi orice ajutor. De asemenea, ar fi și mai indicat să pleci cu un card de credit care nu percepe taxe pentru valută și numerar care poate fi schimbat la o bancă locală.

4. Eşti agăţat şi ţi se propun "reduceri" la restaurant sau bar
Foarte întâlnite sunt escrocheriile care încep la agățat. Două femei sau doi bărbați pot începe să vorbească cu tine și să te convingă să mergeți la un bar din apropiere, cu care sunt parteneri. Noii prieteni se vor oferi să plătească o mică parte din notă, însă tu riști să plătești până la 10 ori mai mult, iar dacă refuzi să plătești vei fi escortat de bodyguarzi la un bancomat pentru a retrage suma cerută. Dacă ieși la agățat, cel mai bine e să sugerezi tu barul și ceri meniul de cum ajungi acolo, pentru a vedea prețurile.

5. Un localnic se oferă să îţi curețe "găinaţul" de pe umăr
Turiștii pot fi păcăliți și când cineva aruncă puțină pastă albă pe umărul lor, pentru a-i face să creadă că este găinaț. Astfel, un localnic se oferă să te ajute să cureți mizeria, dar îți umblă și prin buzunare. Sfatul este să refuzi orice ajutor de la localnici și să-ți ții bunurile într-un buzunar interior.

6. "Buzunăreală" dacă eşti gură cască la "alba-neagra"
Se mai poate să întâlnești bărbați care organizează jocuri de ghicit, folosind trei cutii și o minge. O persoană ghicește sub care cutie se află mingea, iar bărbatul îi oferă un premiu în bani. Apoi, același lucru se întâmplă cu o altă persoană. După ceva timp, se adună din ce în ce mai mulți oameni și bărbatul întreabă aleatoriu un trecător unde se află mingea, timp în care alți membri ai grupului îl buzunăresc. Pentru a nu fi victima unei astfel de situații eviați mulțimile și țineți-vă bunurile cât mai ascunse.

Cum vacanţa de vară este mană cerească pentru escroci, aceste capcane nu le practică doar grecii. Aşa că, ci pe oriunde umblăm prin vacanţe vara aceasta, ar fi bine să fim cu mare băgare de seamă la cele de mai sus şi la multe altele care ne pot face din concediu un adevărat coşmar. 

Comenteaza