Patronii staţiei GPL din Crevedia, reţinuţi la 10 zile de la tragedia cu 5 morţi şi 50 de răniţi. Inculpaţi pentru distugere din culpă

Patronii staţiei GPL din Crevedia, reţinuţi la 10 zile de la tragedia cu 5 morţi şi 50 de răniţi. Inculpaţi pentru distugere din culpă
| Foto: Inquam Photos / Octav Ganea - Digi24.ro

Patronul fostei stații GPL care a explodat la Crevedia, Ionuț Doldurea, și asociatul său au fost reținuți marţi seara după ce au fost aduși la audieri la Parchetul General din București.

Avocatul celor doi patroni și ai companiei Flagas a susţinut marţi seara că a aflat din presă despre comunicatul parchetului în care se anunța că cei doi patroni ai stației GPL sunt suspectați în dosarul exploziilor de la Crevedia. El a susținut că nici el, nici clienții săi nu au fost sunați de la Parchet și nu știau că trebuie să se prezinte la audieri.

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul Penal”, a anunţat marţi seara Parchetul General.

Doldurea și Stângă sunt acționarii firmei Flagas SRL, care deține stația GPL de la Crevedia, care a explodat săptămâna trecută. Stația fusese închisă de ISU în 2020, dar funcționa în continuare ca depozit.

5 oameni au murit și aproximativ 50 au fost răniți în urma exploziilor de sâmbăta trecută. Totodată, 10 case au fost distruse și alte zeci au fost avariate. Avocatul celor doi asociați ai firmei Flagas a transmis că aceştia s-au oferit să plătească toate daunele și chiar să reconstruiască toate casele distruse total sau parțial.

Comenteaza