Mama care și-a omorât copilul în bătaie va sta peste 20 de ani după gratii

Mama care și-a omorât copilul în bătaie va sta peste 20 de ani după gratii

Instanța Tribunalului Cluj a pronunțat sentința în cazul clujencei care și-a ucis în bătaie copilul de 9 ani.

Sonia Alb a fost condamnată, marți, la 23 de ani și 3 luni închisoare după ce, în urmă cu mai bine de un an, și-a bătut copilul, Luca, până la moarte.

Incidentul a avut loc anul trecut în luna iulie, într-un apartament din cartierul Mărăști. Femeia a recunoscut că și-a lovit băiatul cu o coadă de mătură până când aceasta s-a rupt și că l-a pus pe fratele mai mare al băiatului să îl calce în picioare cu ghetele de fotbal. Potrivit anchetatorilor, femeia ar fi început să îl bată pe copil în jurul orei 14:00, după care și-a luat ceilalți doi fii și a plecat de acasă. Când s-a întors, câteva ore mai târziu, l-a găsit pe Luca fără suflare. În fața procurorilor, femeia a spus că l-a lovit pe cel mic pentru că a minţit-o.

Soluția pe scurt: „Condamnă pe inculpata A.S.M., în prezent deținută în Penitenciarul Gherla, în baza art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.189 alin.1 lit.h C.pen., cu aplicarea art.77 lit.a și d C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub forma omorului calificat (victima B.L.I.), la pedeapsa de 20 (douazeci) de ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.193 alin.2 C.pen., cu aplicarea art.77 alin.1 lit.d C.pen., în condițiile art.52 alin.3 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violenă în familie sub forma lovirii, în modalitatea participației improprii (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare.

În baza art.197 C.pen., pentru săvârșirii infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.L.I.), la pedeapsa de : 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.197 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b si e C.pen. În baza art.197 C.pen., pentru săvîrșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.C.M.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.38 alin.1 și 2 C.pen. constată că infracțiunile săvârșite de inculpată sunt concurente, iar în temeiul art.39 alin.1 lit.b C.pen., art.45 alin.1 și alin.3 lit.a C.pen. contopește pedepsele stabilite pentru acestea și aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, sporită cu 3 ani și 3 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse), în final rezultând pedeapsa de : 23 (douazecișitrei) de ani, 3 (trei) luni închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

(...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința public din data de 22 septembrie 2020”, scrie clujust.ro.

Comenteaza