FLAGRANT la mall în Cluj-Napoca. Mită de 50.000 de euro pentru o judecătoare de la Curtea de Apel

FLAGRANT la mall în Cluj-Napoca. Mită de 50.000 de euro pentru o judecătoare de la Curtea de Apel

Soacra primarului de Baia Mare ar fi fost prinsă la Cluj-Napoca în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe în 24 noiembrie sentința într-un dosar de corupție în care este inculpat ginerele său.

Femeia ar fi promis între 50.000 și 100.000 de euro, mita fiind mascată sub forma achiziției unei firme pe care ar fi deținut-o mama magistratului. Cei 50.000 de euro ar fi reprezentat o primă tranșă, iar tranzacția s-ar fi realizat, conform surselor Adevărul, într-un restaurant din Iulius Mall, Cluj. Denunțul a fost făcut chiar de către judecătoarea Fărcas Hangan Georgina, magistratul clujean sesizând procurorii DNA.

În februarie 2022, edilul din Baia Mare a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare. La acel moment, i-a fost aplicată, nedefintic, și interdicția de a ocupa o funcție publică.  Dosarul a fost deschis în 2016, Cătălin Cherecheș fiind trimis în judecată în 2018, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a declarat surprins la aflarea veștii că soacra sa a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj mită 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul său.

El a spus că acest lucru ar fi o „cretinătate” și nu a exclus să fie o „manevră intenționată” chiar și din partea soacrei. Primarul de Baia Mare adăugat că nu vorbit cu soacra sa de la nuntă și nu știa nimic despre planurile ei, a transmis ziarmm.ro.

Primarul din Baia Mare a devenit cunoscut în România după ce a câstigat alegerile locale din 2016, deși se afla în spatele gratiilor, după ce ar fi primit 30.000 de lei de la președintele clubului de fotbal FCM Baia Mare.

Surse judiciare spun că, cel mai probabil, mama soției primarului Cherecheș urmeză să fie reținută pentru cumpărare de influență și dare de mită.

Comenteaza