Declarația făcută de Alina Gorghiu la Cluj, în cazul dosarului 2 Mai: "Am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă"

Declarația făcută de Alina Gorghiu la Cluj, în cazul dosarului 2 Mai: "Am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă"
| Foto: Ziua de Cluj

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă, miercuri, că a dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă pentru a verifica dacă au fost respectate toate normele legale, în urma incidentului de la Judecătoria Mangalia, din momentul transferului lui Vlad Pascu la instanţă.

Vlad Pascu ar fi fost ajutat de polițiști să nu fie filmat de jurnaliști. În momentul în care a ajuns la instanță, duba în care se afla Vlad Pascu a fost parcată foarte aproape de intrare, chiar în perete, astfel că nimeni, inclusiv presa, să nu-l vadă.

Ministrul Justiţiei a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe susținute în Cluj-Napoca, că în cazul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi studenţi în localitatea 2 Mai, pe fondul consumului de droguri, atunci când a fost la Judecătoria Mangalia, „au fost anumite incidente care au generat discuţii în spaţiul public la adresa poliţiştilor de penitenciar”.

„Atunci când a fost la Judecătoria Mangalia, au fost anumite incidente care au generat discuţii în spaţiul public la adresa poliţiştilor de penitenciar. Am discutat cu conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ieri, ANP a şi comunicat public poziţia sa, şi anume au informat presa că există anumite standarde, la nivel european, care sunt obligaţi să le respecte, printre care principiul ca atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi spital, tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi cât mai mult privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției a anunţat că a trimis Corpul de Control la Penitenciarul Poarta Albă.

„Fiind însă un caz mediatizat şi extrem de sensibil şi un caz extrem de important cum se va soluţiona pentru societate şi pentru sănătatea noastră a tuturor, şi pentru că îmi doresc, ca ministru al Justiţiei, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat normele legale, atunci când vine vorba de o instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, vă informez că am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă, repet, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie. Consider, ca ministru, că trebuie clarificate aceste aspecte, mai ales că, din informaţiile pe care le-am primit, în această perioadă directorul penitenciarului se află în concediu şi conducerea interimară a fost asigurată de altă persoană. Vă asigur pe toţi că voi fi foarte atentă şi voi monitoriza cu rigoare tot ce ţine de acest caz, aştept cât se poate de repede rezultatul controlului pe care le-am dispus la Penitenciarul de la Poarta Albă”, încheie Gorghiu.

Reamintim faptul că în data de 19 august, în jurul orei 05,25, poliţişti de la Rutieră au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, a avut loc un accident rutier. Un șofer de 19 ani (Vlad Pascu) a intrat mortal cu mașina într-un grup de pietoni, iar o tânără, de 20 de ani, şi un tânăr, de 21 de ani au murit pe loc.

Comenteaza