Dana Gîrbovan demisionează din magistratură

Dana Gîrbovan demisionează din magistratură

Dana Gîrbovan a anunțat, luni, că a depus la secția pentru judecători a Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) solicitarea de a se lua act de demisia sa. Ea a menționat că i se pare un gest firesc, astfel încât procedura de numire a sa în funcţia de ministru al justiţiei să poată fi iniţiată.

"Azi, 26 august 2019, la ora 09:00, am înregistrat la secţia pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură. În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut şi am crezut în ceea ce spun, chiar dacă nu era pe placul unei majorităţi de moment.

Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiţiei, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi iniţiată", a scris Dana Gîrbovan, pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că, potrivit deciziei Comitetului Executiv Naţional al PSD, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, funcția urmând a fi preluată de preşedintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan.

Comenteaza