Aproape 19.000 de infractori au fost puși în libertate în baza Legii recursului compensatoriu

Aproape 19.000 de infractori au fost puși în libertate în baza Legii recursului compensatoriu

Aproape 19.000 de persoane acuzate de omor, viol,furt, trafic de droguri au fost eliberate în baza Legii recursului compensatoriu în perioada 19 octombrie 2017 - 21 iunie 2019, conform unei statistici obţinute de liberalul Florin Roman în urma unei interpelări adresate Ministerului Justiţiei.

”Citiți și va cruciți! Oficial: 18.849 de pușcăriași eliberați prin regimul compensatoriu zburda liber pe străzi: mii de criminali, violatori și tâlhari trimiși printre noi! 1300 au comis noi infracțiuni și s-au reîntors in pușcării!”, a scris deputatul PNL Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

"La două luni distanţă, am primit cifrele oficiale de la Ministerul Justiţiei şi sunt şocante: 18.849 de criminali, violatori, pedofili, tâlhari, hoţi sau traficanţi de droguri merg zilnic printre noi fără să ȋşi fi ispăşit complet pedepsele primite", afirmă deputatul liberal, citat de News.ro

Florin Roman aminteşte că pe data de 11 iunie majoritatea parlamentară PSD-ALDE a votat împotriva proiectului de lege depus de PNL pentru abrogarea Recursului Compensatoriu şi stoparea eliberării timpurie a infractorilor din puşcării.

"Somăm majoritatea parlamentară ca măcar ȋn al doisprezecelea ceas să se trezească la realitate şi să abroge legea recursului compensatoriu!", a adăugat Roman.

Conform datelor prezentate de Roman, dintre cei eliberaţi, 1.299 au revenit în penitenciar, însă nu toţi pentru că au comis noi infracţiuni, ci pentru că aveau pe rol alte cauze penale, anterior punerii în libertate.

Comenteaza