Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol. Pedeapsa, închisoare până la 12 ani

Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol. Pedeapsa, închisoare până la 12 ani

Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat raport favorabil unei inițiative privind creșterea consimțământului în România.

Actual sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol, au decis, luni, deputații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, care au votat favorabil o inițiativă legislativă privind creșterea consimțământului în România. Inițiativa a fost adoptată sub presiunea societății civile.

Proiectul de lege care majorează pedepsele pentru cei care întrețin relații sexuale cu minorii forțați să se prostitueze, dar și pentru pornografia infantilă. Astfel, actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol și pedepsit cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Comunitatea Declic a adus, în Parlament, chiar în fața sălii Comisiei Juridice, o statuie de 2 metri care reprezintă suferința unui copil abuzat sexual.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților din sesiunea următoare, mai exact luna februarie. Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Comenteaza