Zelenski, mesaj triumfător de la Londra: „Libertatea va învinge! Știm că Rusia va pierde”

Zelenski, mesaj triumfător de la Londra: „Libertatea va învinge! Știm că Rusia va pierde”
| Foto: MEDIAFAX FOTO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost, miercuri, în prima vizită în Regatul Unit de la izbucnirea războiului. 

Zelenski a spus că ucrainenii şi britanicii au apărat libertatea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Poporul nostru a trecut prin crize şi totuşi a rezistat. Libertatea va învinge", a spus el în aplauze: „ştim că Rusia va pierde".

Președintele a adăugat că Ucraina "va ieşi întotdeauna învingătoare din calea răului”, fiind din nou întâmpinat cu o rundă de aplauze, relatează BBC. "Este în centrul tradiţiilor noastre, dar şi al vostru", le-a spus parlamentarilor în Westminster Hall.

"Rusia va pierde. Marea Britanie mărşăluieşte alături de noi spre cea mai importantă victorie din viaţa noastră. După ce vom câştiga împreună, orice agresor va şti ce îl aşteaptă dacă atacă ordinea internaţională”, a afirmat preşedintele ucrainean.

Zelenski a făcut apel la parlamentari şi la întreaga lume pentru avioane de luptă pentru Ucraina. Deşi aliaţii occidentali au intensificat livrările de armament greu, rachete cu rază lungă de acţiune şi tancuri către Ucraina în ultimele luni, aceştia au refuzat până acum să furnizeze avioane de luptă moderne.

La această oră, discursul lui Zelenski în Parlamentul britanic s-a încheiat, urmând să meargă către Palatul Buckingham pentru a se întâlni cu regele.

Comenteaza