"Zelenski are probleme psihice" afirmă politicieni din Ungaria

"Zelenski are probleme psihice" afirmă politicieni din Ungaria

Ministrul ungar de externe Szijjarto Peter l-a susținut pe președintele Parlamentului, Laszlo Kever, care a declarat recent că liderul ucrainean Volodimir Zelenski are „probleme psihice”, potrivit publicației ucrainene Pravda.

Ministrul maghiar de externe l-a susținut președintele Parlamentului, care a spus că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, are „probleme psihice”: "Are perfectă dreptate".

„În timp ce zeci de mii de oameni au muncit în Ungaria în ultimele luni pentru a ajuta Ucraina și ucrainenii devastați de război, politicienii ucraineni au vorbit în mod constant despre Ungaria pe un ton inacceptabil, provocându-ne prin minciuni și încercând să ne discrediteze.

Nu au spus niciodată un cuvânt de mulțumire. Având în vedere toate acestea, Laszlo Kever are perfectă dreptate, chiar dacă îi înfurie pe ucraineni”, a scris ministrul ungar de Externe, pe contul său de Facebook.

Președintele parlamentului ungar Laszlo Kever a afirmat recent că Zelenski are „probleme psihice”, invocând tonul ferm deoarece acesta cere sprijin pentru Ucraina. Pe de altă parte, ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că așteaptă ca Laszlo Kever să publice un certificat privind starea sa de sănătate mintală.

Recent Ungaria a întârziat finalizarea pachetului de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, insistând asupra eliminării şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, de pe lista persoanelor sancţionate. Ucraina susţine că Ungaria face jocurile lui Putin în Uniunea Europeană prin atitudinea pe care o are vizavi de petrolul primit de la ruşi.

Comenteaza