Vin vești ȘOCANTE din Wuhan! OMS nu exclude ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator

Vin vești ȘOCANTE din Wuhan! OMS nu exclude ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator
| Foto: profimedia.ro

Echipa OMS din Wuhan care investighează originile COVID-19 afirmă că primeşte date „pe care nimeni nu le-a mai văzut înainte”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Membrii echipei nu au exclus posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator.
 
Dr. Peter Daszak, membru al echipei de investigare OMS, a declarat pentru Sky News: „Vedem informaţii noi şi este bine, sunt lucruri foarte valoroase care încep să ne ajute să privim direcţiile corecte pentru acest virus”.
 
Acesta a mai pecizat că vizitele la faţa locului oferă informaţii valoroase, în special la piaţa „umedă” din Huanan, unde au apărut primele cazuri de coronavirus.
 
„Suntem la piaţă privind singuri în jur şi punem întrebări, ne întâlnim cu manageri de piaţă, cu furnizori care au lucrat acolo şi oameni din comunitate şi le punem întrebări. Vorbim cu oameni care au colectat probe din piaţă, care apoi s-au dovedit pozitive. Acesta este genul de informaţii pe care le primim de la oameni care contează cu adevărat."
 
Misiunea OMS a ajuns la Wuhan la mai mult de un an de la declanşarea focarului de Covid de acolo, după ce organizaţia s-a plâns că autorităţile chineze au împiedicat întrarea echipei în ţară. 
 
Oamenii de ştiinţă chinezi au întreprins între timp propriile lor cercetări despre originile COVID-19. Dr. Daszak a spus că "există mici indicii pe care le găsim aici şi colo în ceea ce priveşte bogăţia de date".
 
„Ne împărtăşesc date pe care nu le-am văzut până acum - pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum. Vorbesc cu noi deschis despre fiecare variantă posibilă. Într-adevăr ajungem undeva şi cred că fiecare membru al echipei ar spune asta.”
 
Echipa OMS va vizita Institutul de Virologie din Wuhan. Cercetătorii de acolo s-au ocupat de coronavirusuri, dar au respins afirmaţiile potrivit cărora COVID-19 a apărut ca urmare a unei scurgeri din laborator. Dar Dr. Daszak a declarat pentru sursa citată că această posibilitatea nu este exclusă.
 
„Suntem cu toţii conştienţi de ipotezele privind implicarea potenţială a laboratorului în acest sens şi cu siguranţă vom pune întrebări despre toate aspectele cheie,” a precizat medicul.
 
Misiunea OMS este strict controlată de China, oamenii de ştiinţă fiind menţinuţi izolat ca parte a măsurilor de prevenire a COVID-19 ale ţării.
 
Dr. Daszak crede că, în cele din urmă, vor fi descoperite originile noului coronavirus.  „Vom ajunge acolo şi la finalul acestei misiuni vom produce un raport care va conţine câteva indicaţii despre care sunt cele mai probabile scenarii.”

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza