Un ROMÂN, prima persoană amendată din Italia pentru că circula cu autobuzul fără "super-certificatul verde"

Un ROMÂN, prima persoană amendată din Italia pentru că circula cu autobuzul fără "super-certificatul verde"

Autoritățile italiene au înăsprit restricțiile împotriva persoanelor nevaccinate prin introducerea „super-certificatului verde”. Luni, 6 decembrie, au intrat în vigoare în Italia noile restricţii. 

După intrarea în vigoare a noilor restricţii în Italia a venit şi prima amendă pentru lipsa certificatului verde obligatoriu pentru transportul comun din Roma. Este vorba despre un cetățean român în vârstă de 50 de ani care a primit o amendă de 400 de euro, a anunţat Italy24 news. Este amenda minimă, deoarece se putea alege chiar şi cu 1.000 de euro amendă, care reprezintă cuantumul maxim al amendei. 

Bărbatul a fost oprit în stația de autobuz din Piazzale Flaminio: agenții i-au cerut să arate certificatul verde Covid-19. „Nu îl am pentru că am vrut să mă vaccinez în zilele următoare”, s-a justificat românul.

În Roma, se desfășoară ample controale, poliția și poliția locală verificând "super-certificatele verzi". De asemenea, în stațiile de metrou se fac anunțuri la difuzoare privind necesitatea certificatului verde pentru a călători.

În Italia a intrat în vigoare, de luni, super certificatul verde, cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul. Super certificatul verde se eliberează pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru cei vindecați de COVID. Este necesar în restaurante, baruri şi clădiri publice.

Persoanele care au doar un test Covid negativ nu pot nici măcar să urce în autobuz, tramvai sau metrou. Poliţia naţională, carabinierii şi controlorii din transportul public local vor putea cere oricărei persoane acest certificat, iar cei care se află în zonele restricționate și nu îl dețin, vor fi pasibili de amenzi de între 400 şi 1.000 de euro.

Noul document, valabil până la 15 ianuarie, e menit să impulsioneze și mai mult vaccinarea în Italia, care este deja la 85% din populație imunizată cu schemă completă și peste 45% cu doză booster.

Sursa: stiridiaspora.ro

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza