Trei români au murit şi alţi trei au fost răniţi în luptele din Congo

Trei români au murit şi alţi trei au fost răniţi în luptele din Congo
| Foto: captura video

Mai mulţi români, foşti militari, aflaţi în Congo pentru a antrena armatele locale, au fost atacaţi de o grupare de rebeli din regiune, miercuri dimineaţa. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a fost întrebat, joi, despre soarta celor trei români decedaţi în Congo, unde au loc confruntări violente între trupele congoleze și gruparea de rebeli M23.

„Este vorba despre cetăţeni români care se aflau în Republica Congo în baza unor angajamente financiare private şi atunci statul român în afara unei consultanţe consulară normală nu este implicat în niciun fel în acest caz”, a spus Constantin, potrivit Mediafax.

MAE a informat joi, cu privire la evenimentele recente din Republica Democratică Congo, că monitorizează cu atenție situația, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituțională au fost efectuate demersuri pentru verificarea informațiilor din teren pe canale specifice.

Ministerul Afacerilor Externe menționează că CCI funcționează în regim de permanență 24/7 de la momentul activării, inclusiv pentru identificarea de modalități de sprijin pentru cetățenii români care se află în eventuale situații deosebite.

Reiterăm faptul că MAE recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Republica Democrată Congo având în vedere că situația de securitate din această ţară este extrem de volatilă. Alerta de călătorie pentru R.D. Congo este disponibilă la  https://www.mae.ro/travel-alerts/2902.

Comenteaza