Tigru de la Zoo din New York, pozitiv pentru COVID-19

Tigru de la Zoo din New York, pozitiv pentru COVID-19
| Foto: nationalgeographic.com

Un tigru malaezian în vârstă de 4 ani de la Zoo Bronx din New York a fost confirmat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, care provoacă Covid-19 la oameni.  Infecţia s-ar fi transmis de la un îngrijitor asimptomatic, scrie CNN.

Tigrul, numit Nadia, împreună cu sora ei Azul, doi tigri Amur şi trei lei africani „au dezvoltat o tuse uscată şi sunt în perioada de recuperare", se arată într-un comunicat al grădinii zoologice.

Mai multe probe au fost prelevate de la Nadia după ce a început să prezinte simptome ale noului coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive pentru COVID-19.

„În ciuda faptului că au acuzat o scădere a apetitului, felinele de la grădina zoologică Bronx se simt bine şi sunt sub supraveghere veterinară. Deocamdată nu se ştie cum se dezvoltă această boală la felinele mari, dar vom continua să le monitorizăm îndeaproape”, se arată în comunicat.

Grădina zoologică a spus că pisicile mari au fost infectate de o persoană care îi îngrijea, care era fie asimptomatică, fie nu prezentase încă simptome.

Comenteaza