Testamentul lui Berlusconi. Cui i-a lăsat o parte de zeci de milioane de euro din avere: „Nu îmi datora nimic”

Testamentul lui Berlusconi. Cui i-a lăsat o parte de zeci de milioane de euro din avere: „Nu îmi datora nimic”
| Foto: Mediafax

Omul de afaceri italian Silvio Berlusconi, decedat pe 12 iunie 2023, la vârsta de 86 de ani, a lăsat în urmă un imperiu. Fostul premier al Italiei şi-a lăsat averea pentru a fi moştenită în 3 testamente, scrie presa italiană.

Primul testament a fost semnat pe 2 octombrie 2006: în opt rânduri, menţionează că lasă copiilor săi, în părţi egale, cea mai mare parte din avere, aici incluzând imperiul său media, potrivit Mediafax.

Al doilea, din alte opt rânduri, în care îl confirmă pe primul şi adaugă suma de 100 de milioane de euro ca moştenire pentru fratele său, Paolo, în 5 octombrie 2020.

„Ultimul testament” a lui Berlusconi

Ultimul, poate cel mai emoţionant, 14 rânduri în total, din 19 ianuarie 2022, semnat înainte de a intra în spital. Posibil conştient de diagnosticul de leucemie, Silvio Berlusconi, confirmă cele 100 de milioane pentru fratele său, adaugă 100 de milioane pentru Marta Fascina şi alte 30 de milioane de euro pentru Marcello Dell 'Utri, un prieten de-o viaţă şi păstrător al  mai mari secrete ale lui „Il Cavaliere”.

„Când m-a sunat notarul în această dimineaţă, am fost şocat de ştire”, comentează omul pentru presa peninsulară. „Nu mă aşteptam, pentru că nu îmi datora nimic.

Afecţiunea a rămas şi fără acest gest material, care demonstrează măreţia omului. Am dat totul pentru el şi el a dat totul pentru mine. Plâng de azi dimineaţă, nu atât pentru lucrul material, cât pentru gestul care demonstrează măreţia omului. Era ca un frate pentru mine. Ne cunoşteam de peste 60 de ani. M-a ajutat mereu. Chiar şi la universitate mi-a dat notiţele lui”, a comentat Marcello.

Comenteaza