Țara care a devenit a doua casă pentru 1 milion de români, grav afectată de pandemie

Țara care a devenit a doua casă pentru 1 milion de români, grav afectată de pandemie
| Foto: YouTube

Italia se confruntă cu cea mai gravă recesiune după cel de-al Doilea R[zboi Mondial. Pandemia a ucis peste 83.000 de persoane.

Agenţia de evaluare Moody's a avertizat că incapacitatea Italiei de a profita de resursele puse la dispoziţia sa de UE, pentru stimularea creşterii economice, ar putea pune presiuni pentru o retrogradare a ratingului de ţară, transmite incont.stirileprotv.ro.

Potrivit Moody's, deşi organizarea de alegeri anticipate în Italia este puţin probabilă, guvernul condus de premierul Giuseppe Conte "se confruntă cu provocări serioase în ceea ce priveşte gestionarea actualei faze a pandemiei cât şi asigurarea unei absorbţii eficiente şi la timp a fondurilor din mecanismul european de revenire".

Italia este cel mai mare beneficiar al fondului UE de relansare, cu sume totale în valoare de 209 de miliarde de euro, însă tensiunile în rândul coaliţiei guvernamentale de la Roma au ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea ţării de a pune la punct un plan naţional care să fie aprobat de UE.

Italia se confruntă cu cea mai gravă recesiune economică din perioada postbelică, o consecinţă a pandemiei care a ucis peste 83.000 de persoane.

Potrivit unor surse guvernamentale, datoria publică a Italiei ar putea urca în acest an la un nou record postbelic, de 158,5% din PIB, depăşind nivelul de 155,6% din PIB, stabilit în septembrie ca ţintă pentru 2021.

Roma se aşteaptă acum ca raportul datorie şi PIB să fie de 156,5% în 2020, sub obiectivul oficial stabilit în septembrie, de 158%, care anterior era cel mai înalt nivel de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Comenteaza