Străzile s-au umplut de lume în Italia după relaxarea restricţiilor. Bate la uşă al treilea val?

Străzile s-au umplut de lume în Italia după relaxarea restricţiilor. Bate la uşă al treilea val?
| Foto: Profimedia

În Italia epidemia a intrat pe o curbă descendentă. Dar scenele din cele mai mari oraşe italiene, unde au fost relaxate unele restricţii, nu pot stârni decât îngrijorare. Străzile s-au umplut de lume.

Italia, ţara unde a început pandemia pe continent, a depăşit Marea Britanie şi numără acum cele mai multe vieţi pierdute în faţa coronavirusului din Europa: 64.520. Însă cele circa 480 de decese anunţate ieri, reprezintă unul dintre cele mai scăzute bilanţuri din ultima lună, transmite Digi24

La Milano, proaspăt ieşit ieri din zona portocalie, pare că toată suflarea s-a revărsat duminica pe străzi, la plimbare şi la cumpărături. Emblematica galerie comercială milaneză Vittorio Emanuele se umpluse de lume. Pretutindeni în centrul oraşului - cozi la magazine, dar şi la uşile restaurantelor şi cafenelelor, care pot de-acum primi clienţi până la ora 18.

Aceeaşi situaţie în toate oraşele mari în care au fost relaxate restricţiile. Torino, Napoli, Roma, unde de ieri localnicii s-au putut bucura din nou de un prânz în oraş la restaurant. Este o gură de oxigen pentru localuri, dar există temeri că toată această efervescenţă va atrage un al treilea val.

În timp ce alții dădeau năvală în magazinele din Milano, în cel mai bogat oraș al Italiei, sute de oameni așteptau încă de dimineață la o cantină socială. 

Comenteaza