Șeful NATO: Războiul provocat de Rusia a scumpit alimentele

Șeful NATO: Războiul provocat de Rusia a scumpit alimentele
| Foto: digi24.ro

Creșterea prețurilor la alimente reprezintă consecință directă a războiului din Uncraina, a declarat miercuri șeful NATO, Jens Stoltenberg.

Creșterea prețurilor la produsele alimentare la nivel mondial este „o consecință directă” a războiului cu Ucraina și nu, așa cum a afirmat Moscova, o consecință a sancțiunilor impuse Rusiei, a explicat șeful NATO, potrivit BBC.

„Exportul de alimente și cereale din Ucraina este extrem de critic. Creșterea bruscp a prețurilor la alimente și cereale arată ramificațiile globale ale acestui război. Rusia înceacă să creeze o narațiune că vârful prețurilor la cereale este cauzat de sancțiunile noastre. Nu este corect”, a declarat Jens Stoltenberg la Bruxelles. 

Secretarul general a mai spus că sunt în curs de desfăşurare eforturi internaţionale pentru a încerca să se ridice blocada rusă din porturile de la Marea Neagră pentru a permite exportul de cereale ucrainene, Turcia fiind un jucător cheie în negocieri

„Există unele eforturi pentru a scoate unele cereale pe uscat - ţările NATO sunt implicate în acest sens", a precizat Jens Stoltenberg.

La începutul acestei săptămâni, şefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a avertizat cu privire la o creştere bruscă a insecurităţii alimentare la nivel mondial, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Comenteaza