Șeful Cosa Nostra, cea mai temută organizație mafiotă din Europa, a fost arestat

Șeful Cosa Nostra, cea mai temută organizație mafiotă din Europa, a fost arestat
| Foto: Reuters

Cel mai căutat om din Italia, Matteo Messina Denaro, liderul mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost capturat de către poliția italiană la o clinică privată din Palermo, a anunțat poliția italiană.

Poreclit „Diabolik”, Matteo Messina Denaro a fost dat în urmărire de către Interpol încă din 1993, fiind pus pe lista celor mai căutați infractori din Europa. Acesta a fost identificat și arestat la o clinică medicală privată din Palermo.

„Messina Denaro a fost capturat la clinica unde a primit tratament pentru o afecțiune medicală nedezvăluită publicului”, a declarat generalul Pasquale Angelosanto, cel care a condus echipa de operațiuni speciale a forțelor de poliție, relatează Reuters.

Luni dimineață, ofițerii carabinieri l-au condus pe Matteo Denaro din fața clinicii spre mașina poliției. Acesta purta o geacă de piele maro, iar pe cap o căciulă albă și ochelari de soare.

„O mare victorie a Statului care demonstrează că nu renunță în fața mafiei. A doua zi după aniversarea arestării lui Totò Riina, un alt șef al crimei organizate este adus în fața justiției.

Cele mai sincere mulțumiri, alături de cele ale întregului Guvern, se adresează forțelor de poliție și în special carabinierior ROS (Raggruppamento Operativo Speciale, principala ramură investigativă anti-mafia a Carabinerilor italieni – n.red.), procurorului național anti-mafie și procurorului din Palermo pentru capturarea celui mai important exponent al crimei mafiote.

Prevenirea și combaterea criminalității mafiote, așa cum atestă și faptul că prima prevedere a Executivului viza regimul penitenciar dur pentru membrii mafioți, va continua să fie o prioritate absolută a acestui guvern”, a scris prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, pe Facebook.

Șeful Cosa Nostra, cea mai temută organizație mafiotă din Europa, a fost arestat

Foto: Reuters

Denaro a fost condamnat la închisoare pe viață în absență pentru două atentate cu bombă din Sicilia în anul 1992. Acesta i-a ucis pe procurorii anti-mafia Giovanni Falcone împreună cu soția acestuia și pe Paolo Borsellino. O altă crimă pentru care a fost condamnat este uciderea cu brutalitate a unui fiu de mafiot.

Recordul pentru cea mai longevivă dispariție a unui mafiot a fost stabilit de către Bernardo Provenzano, membru al mafiei siciliene. Acesta a stat ascuns timp de 38 de ani. A fost prins în 2006 în Sicilia.

Editor web: Nicușor Mitrea

Comenteaza