Cazul omului de afaceri din Cluj sechestrat, căruia agresorii i-ar fi tăiat un deget: ”Victima ar fi pus la cale un plan...”

Cazul omului de afaceri din Cluj sechestrat, căruia agresorii i-ar fi tăiat un deget: ”Victima ar fi pus la cale un plan...”
| Foto: sursa - GettyImages

Se complică, după cercetările poliției, cazul omului de afaceri care a pretins că a fost sechestrat și că agresorii i-ar fi tăiat un deget în schimbul parolei de acces la portofelul cu criptomonede al acestuia.

Bărbatul care susţine că a fost răpit și torturat este un om de afaceri din Cluj, patronul unui restaurant. Afaceristul de 42 de ani s-ar fi deplasat, într-o seară, cu mașina până la marginea municipiului Cluj-Napoca, într-o hală, pentru a se întâlni cu un bărbat pe care-l cunoștea și care urma să-i ofere sfaturi în domeniul criptomonedelor.

Acesta susţine că în hala respectivă ar mai fi apărut alți doi indivizi care aveau fețele acoperite cu cagule și au început să-l tortureze în stil mafiot. Potrivit declarațiilor făcute de afacerist, tâlharii i-au tăiat un deget de la mână, i-au turnat alcool pe gât, l-au stropit cu motorină şi l-au ameninţat cu moartea.

Poliţia clujeană a declanşat cercetări, iar spusele clujeanului nu se confirmă, dimpotrivă cazul se complică. "Urmare a cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Din cercetările efectuate de către polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Investigații Criminale și Poliția municipiului Cluj-Napoca - Biroul de Investiții Criminale, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, respectiv Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, rezultă că cele sesizate nu s-au confirmat, fiind administrate probe din care a reieșit faptul ca victima nu a fost victima vreunei infracțiuni de lipsire de libertate in mod ilegal și nici a celei de tâlhărie calificată.

Pe fondul problemelor medicale și financiare, victima ar fi pus la cale un plan în care, în noaptea de 15/16 ianuarie 2024, conform precizărilor acesteia, ar fi fost lipsită de libertate în mod ilegal de către 3 bărbați, într-un imobil situat în localitatea Floresti.

De asemenea, conform afirmațiilor victimei, aceștia ar fi exercitat violențe asupra sa cu scopul de a obține parola de la un dispozitiv tip "cold wallet" pe care ar fi deținut criptomonede.

În prezent, bărbatul de 42 de ani se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale.

Cercetările pentru infracțiunile sesizate continuă, urmând ca în urma administrării probatoriului, în cauză să fie dispuse măsuri legale în consecință.

În ceea ce privește bunurile reclamate ca fiind sustrase, facem precizarea că au fost identificate, iar o parte din acestea recuperate.

Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, putem să vă precizăm că fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane", a transmis IPJ Cluj într-un comunicat de presă transmis joi seara. 

Comenteaza