Se termină Războiul din Ucraina? Kievul negociază doar dacă Putin își retrage armata definitiv

Se termină Războiul din Ucraina? Kievul negociază doar dacă Putin își retrage armata definitiv
| Foto: dmytro.larin.gmail.com - Depositphotos.com

Administraţia de la Kiev va iniţia negocieri de pace doar în momentul în care Rusia se retrage definitiv din teritoriul ucrainean. Preşedintele rus Vladmir Putin şi-a revizuit tacticile de luptă în Ucraina. Mobilizarea trupelor pe teritoriul Rusiei continuă.

UPDATE 05:00 Centrul Naţional de Rezistenţă: Toţi colaboratorii ruşi au părăsit Oleşki

Toţi colaboratorii ruşi au părăsit oraşul Oleşki, situat pe malul estic al râului Nipro, la 23 de kilometri faţă de Hersonul eliberat, a informat Centrul Naţional de Rezistenţă al armatei ucrainene. Centrul raportează că acele persoane deţineau funcţii în administraţia de ocupaţie şi în miliţiile locale.

UPDATE 04:00 Guvernul rus minte: mobilizarea trupelor continuă

Chemarea la arme a cetăţenilor ruşi apţi de satisfacerea serviciului militar continuă, în ciuda faptului că preşedintele Vladimir Putin anunţase încheierea acesteia pe 31 octombrie. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, un document al Gărzii Naţionale Ruse indică clar incorporarea cetăţenilor ruşi în cadrul serviciului militar obligatoriu.

UPDATE 03:00 Trupele ruse bombardează graniţa cu regiunea Sumi

Ruşii au bombardat comunitatea Esman şi au lovit un sat de graniţă cu mortare de 120 mm, a declarat guvernatorul regiunii Sumi, Dmytro Zhyvytskyi, pe Telegram. Cel puţin patru mine au explodat pe teritoriul regiunii. Un obuz a avariat mai multe linii electrice şi atelierul unei afaceri locale. Nu au fost raportate victime.

UPDATE 01:00 Rusia trebuie să se retragă din Ucraina înainte de a iniţia discuţiile de pace

Deputatul David Arakhamia, şeful fracţiunii de guvernare Servitorul Poporului şi negociatorul şef al Ucrainei cu Rusia, a declarat că administraţia de la Kiev este gata să ofere Rusiei garanţii de securitate după ce îşi retrage trupele din Ucraina, plăteşte despăgubiri, aduce toţi criminalii de război în faţa justiţiei şi în mod voluntar, predă armele nucleare.

Rezumatul zilei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron consideră că Vestul ar trebui să ofere garanţii de securitate Rusiei pentru a iniţia discuţiile de pace. Conform serviciului de informaţii ucrainean, Rusia foloseşte rachete din rezerva strategică, după ce stocurile învechite sunt pe terminate. Negociatorul-şef al Ucrainei susţine că Rusia trebuie să se retragă din Ucraina înainte de a începe discuţiile de pace.

Comenteaza