Rusia cere Uniunii Europene şi NATO să nu mai furnizeze armament Ucrainei

Rusia cere Uniunii Europene şi NATO să nu mai furnizeze armament Ucrainei
| Foto: digi24.ro

Administraţia Vladimir Putin a cerut, sâmbătă seară, Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice să nu mai furnizeze armament Ucrainei, informează agenţia de presă RIA Novosti, citată de Reuters şi de cotidianul Le Figaro.

Moscova a avertizat că există riscul ca sistemele de rachete portabile Stinger să ajungă la grupuri teroriste, ceea ce ar genera ameninţări pentru avioanele comerciale.

"Cerem încă o dată ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO să nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviaţia civilă şi alte mijloace de transport, nu doar în Europa, ci peste tot", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

Uniunea Europeană şi NATO au anunţat că vor finanţa şi vor furniza armament Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse.

În schimb, Guvernul de la Budapesta a anunţat că nu va permite transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene spre Ucraina pe teritoriul Ungariei, de teama riscurilor unor atacuri ale armatei ruse.

Comenteaza